Slack maakt GIF’s versturen eenvoudiger

Slack integreert een GIF-kiezer waarmee je eenvoudiger GIF’s kan sturen zonder de app te verlaten.  

Wanneer woorden tekortschieten, kunnen we rekenen op de creativiteit van GIF’s. Helaas was dit bij Slack tot op vandaag niet zo eenvoudig. Dat verandert nu, want Slack voegt een GIF-kiezer toe waarbij je de app niet hoeft te verlaten. De GIF-kiezer wordt mogelijk gemaakt door Tenor, en zou volgens Slack eind volgende maand bij iedere gebruiker zichtbaar zijn.  

Zeg het met een GIF

Om een GIF via Slack te versturen, moest je eindeloos scrollen tussen de “Giphy”-extensie of op een externe website een GIF kopiëren en plakken. Daar komt nu gelukkig verandering in. Slack voegde recent een nieuwe GIF-kiezer toe waarbij je de keuze hebt uit verschillende GIF-opties, zonder dat je de app moet verlaten. Deze GIF-kiezer werd mogelijk gemaakt door Tenor, de GIF-zoekmachine van Google die miljoenen GIF’s omvat.

Het selecteren van een GIF zal vanaf nu even eenvoudig zijn als het kiezen van een emoji in Slack. Via het emoji-pictogram kan je het nieuwe GIF-tabblad selecteren, of klik op het +-pictogram om de GIF-kiezer te openen. De GIF-kiezer zal nog niet meteen voor iedereen zichtbaar zijn, maar Slack kondigde aan dat alle gebruikers tegen het einde van de maand toegang zullen krijgen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home