Poll: Gebruik jij Teams of Slack buiten de werkuren?

teams buiten werkuren

Sluit jij je na de werkuren volledig af of kan je het tocht niet laten om Teams, Slack of je mailbox nog eens te controleren op nieuwe berichten?

Sinds 1 april 2023 geldt het ‘recht op deconnectie’ bij bedrijven met meer dan twintig werknemers in België. Dat houdt in dat de werkgever werknemers niet kan verplichten om ook na hun werkuren te reageren op telefoontjes, mails en chatberichten. Het is aan werkgever en -nemer om hier duidelijke afspraken rond te maken, maar vooral ook aan iedereen om voor zichzelf hierin een goede balans te vinden.

De redactie van ITdaily wil dan ook graag te weten komen hoe onze lezers hiermee omgaan. Staan zakelijke communicatieplatform zoals Teams, Slack, Zoom, Outlook etc. altijd aan? Zet je meldingen liever uit en betekent dat dat je ook volledig niet meer kijkt naar je inbox? En welke afspraken gelden hierrond binnen je organisatie?

Deelnemen aan de rondvraag kan door onderstaande poll in te vullen:

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp, van het gebruik van ChatGPT voor werk tot het wel/niet krijgen van een bedrijfssmartphone. Hier kan je het overzicht van alle lezerpolls bekijken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home