Slack AI rolt uit naar Enterprise-klanten

Slack ChatGPT

Klanten met het duurste Slack-abonnement krijgen als eerste toegang tot de nieuwe AI-functies in de chatapp. Slack AI kan conversaties voor je samenvatten en gerichte informatie voor je zoeken.

Slack maakt vorig jaar bekend dat het heel wat nieuwe generatieve AI-functies zou toevoegen aan de zakelijke chatapp en vandaag start het met het uitrollen daarvan. De AI-assistent wordt toegevoegd als een betaalde add-on aan het Enterprise-abonnement en spreekt voorlopig enkel Engels. Slack wil spoedig ook andere talen ondersteunen. Het is nog niet duidelijk wanneer Business+- en Pro-abonnementen aan de beurt zijn.

AI in Slack

Slack AI is een verzamelnaam voor een palet een AI-gebaseerde functionaliteiten. Je kan de AI onder andere conversaties voor je laten samenvatten. Dat kan handig zijn als je terugkomt uit vakantie en snel weer bij wil zijn met wat er tijdens je afwezigheid besproken is geweest. Je kan ongelezen berichten laten samenvatten of een bepaalde tijdsperiode instellen. De AI-assistent woont onder het stericoon dat verschijnt bij een kanaal of groep.

Bron: Slack

Ben je naar zeer specifieke info op zoek, over een project of het bedrijfsbeleid bijvoorbeeld, dan kan Slack AI je daar ook bij helpen. Slack AI bevat een zoekbalk waar je vragen in kan typen. De AI gaat dan zelf op zoek naar berichten die de informatie bevatten die je zoekt en kan daarbij zelfs acroniemen begrijpen die je onder collega’s gebruikt om woorden af te korten.

Het AI-aanbod dat Slack vandaag lanceert, is maar een voorproefje van wat nog komt. Slack werkt aan een koppeling van Einstein Copilot van moederbedrijf Salesforce in de chatapplicatie, en wil in de nabije toekomst ook ‘hoogtepunten’ van een kanaal tonen. Het is al een tijdje mogelijk om berichten te laten schrijven door AI.

lees ook

Catch Up-functie van Slack is de Tinder op je werk 

Slack benadrukt dat alle AI-functies werken op LLM’s die binnen de omgeving van de chatapp draaien. Hierdoor moet je je geen zorgen maken dat Slack AI de inhoud van je gesprekken gebruikt om zich te verbeteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home