UiPath meer waard dan voorspeld bij beursgang

UiPath

RPA-specialist UiPath heeft tijdens zijn IPO 1,4 miljard opgehaald. Daarmee wordt het bedrijf hoger gewaardeerd dan aanvankelijk geschat.

De beursgang van UiPath lijkt een groot succes. Vandaag stapt de RPA-specialist naar de New York Stock Exchange via een IPO. De organisatie zette 23,89 miljoen aandelen te veil en hoopte op een verkoopsprijs van 52 dollar tot 54 dollar per stuk. Een waardering aan de bovenkant van dat spectrum zou de geschatte waarde van UiPath op 28 miljard dollar brengen, goed voor 1,3 miljard dollar.

Boven verwachting, onder eerdere voorspelling

Volgens Reuters is de IPO boven verwachting gelopen. De aandelen hebben 56 dollar per stuk opgebracht, waardoor UiPath 1,34 miljard heeft opgehaald. De publieke verkoop op de NYSE begint zodra de beurs in de VS vandaag opengaat, met een waardering van 29 miljard dollar voor het bedrijf dat pas in 2015 het levenslicht zag. De IPO is één van de grootste in de techwereld de afgelopen tijd.

Straks wordt UiPath een speelbal van de markt. Veel zal afhangen van het belang dat investeerders hechten aan een eerdere private waardering van het bedrijf in februari. Tijdens een investeringsronde werd UiPath toen op 35 miljard dollar geschat en daar blijft het bedrijf vandaag nog ruim onder.

UiPath specialiseert zich in RPA aanverwante oplossingen. Daarmee kunnen bedrijven taken digitaliseren en automatiseren, zonder dat ze een complex en duur digitaliseringsproces moeten uitrollen.  Dat valt tijdens de coronapandemie erg in de smaak, aangezien het organisaties in staat stelt snel nieuwe digitale ervaringen te bieden maar ook repetitieve taken weg te nemen van werkkrachten die zich zo met nuttiger werk kunnen bezig houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home