UiPath breidt AI-mogelijkheden uit met overname Re:infer

UiPath

UiPath heeft de Londense startup Re:infer overgenomen. Re:infer levert een Natural Language Processing (NLP) platform dat bedrijven helpt om hun efficiëntie te verhogen.

UiPath zal de technologie van Re:infer gebruiken om het eigen RPA-platform te versterken. Wetenschappers van de University College in Londen richtten de startup op in 2015. Re:infer gebruikt Machine Learning (ML) technologie om context te halen uit berichten en conversaties om zo bruikbare data te verkrijgen.

Klantendiensten stroomlijnen

Re:infer gebruikt het NLP-platform om onder andere klantenfeedback te vereenvoudigen. Met het platform kan een klant feedback en vragenlijsten analyseren om zo de vaakst terugkerende vragen te filteren. Een andere focus van Re:infer is het stroomlijnen van een klantendienst door het analyseren van vragen en die meteen door te sturen naar de bevoegde diensten. Een Software-as-a-Service aanbieder kan het NLP gebruiken om bijvoorbeeld automatisch de meest terugkerende vragen te identificeren.

De automatisatie van Re:infer is opgebouwd uit een set AI-modellen. Bedrijven kunnen die modellen zelf trainen om hun eigen data te analyseren met een no-code interface.

lees ook

Automatiseringsprojecten schalen: lessen voor bedrijven

UiPath wil RPA-platfom versterken

Ted Kummert, ondervoorzitter van UiPath’s products and engineering, geeft in de blog meer uitleg bij de overname. “UiPath zal de technologie van Re:infer gebruiken om het eigen Robot Process Automation (RPA)-platform te versterken. Onze klanten zullen de mogelijkheid krijgen om eigen AI-gedreven RPA workflows op te starten. Bovendien kan de technologie worden toegepast op reeds bestaande RPA workflows”, aldus Kummert.

Met de overname is UiPath niet aan zijn proefstuk toe. Eerder haalde UiPath al Cloud Elements Inc binnen om gebruikers gemakkelijker RPA workflows te laten maken die met applicaties communiceren. Ook StepShot en ProcessGold kwamen in 2019 onder de vlag van UiPath.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home