UiPath verhoogt geschatte beurswaardering naar 28 miljard dollar

uipath

RPA-specialist UiPath verhoogt de geschatte waardering met twee miljard dollar in anticipatie van de officiële beursgang.

UiPath stapt met meer vertrouwen naar de beurs. De RPA-specialist vernauwt en verhoogd de geschatte aandelenprijs drastisch. Aanvankelijk mikte UiPath op een IPO-prijs van 43 dollar tot 50 dollar per aandeel, nu verandert het bedrijf dat naar 52 dollar tot 54 dollar. De waardering klimt zo van een eerder geschatte 26 miljard dollar naar 28 miljard dollar. Dat is nog steeds een heel stuk onder de private waardering van UiPath tijdens een investeringsronde in februari. Toen werd de organisatie nog op 35 miljard dollar geschat.

UiPath geeft bovendien aan dat het meer aandelen zal verkopen dan aanvankelijk aangekondigd. Eerst zou UiPath 21,3 miljoen klasse A-aandelen te veil zetten maar nu klimt dat naar 23,9 miljoen. Loopt alles volgens plan, dan kan UiPath 1,3 miljard dollar ophalen met zijn beursgang.

Boerenjaar

UiPath heeft een boerenjaar achter de rug met dank aan de coronapandemie. RPA is vandaag helemaal mainstream geworden. De technologie helpt bedrijven om taken te automatiseren via de gebruikersinterface. Dat relatief eenvoudige proces werkt niet via API’s en is zo compatibel met legacy-software. De automatisering neemt repetitieve taken weg van werknemers, die zich zo kunnen focussen op meerwaardecreatie binnen de onderneming.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home