Switch verliest Apple-contract en gaat door onder nieuwe naam

switch belgie

Apple zet het contract met Switch stop als ‘premium reseller’. De naam Switch verdwijnt en wordt vervangen door Hubside.Store met een focus op nieuwe en refurbished toestellen en andere diensten.

Volgens RTL verdwijnen de 21 Belgische winkels van Switch uit het straatbeeld. Apple heeft eenzijdig het contract met de winkelketen vernietigd, waardoor het niet langer als ‘premium reseller’ kan opereren. De contractbreuk is het gevolg van malafide praktijken rond onduidelijk verzekeringen die bij toestellen werden verkocht.

“We zijn teleurgesteld over de manier waarop Switch klanten misleid heeft”, zegt Apple aan persagentschap Belga. “Zoals altijd zullen we ons uiterste best blijven doen om onze Belgische klanten de geweldige gebruikerservaring te bieden die ze verdienen.”

Na een reorganisatie in 2019 werden de Switch-winkels verkocht aan het Franse verzekeringsbedrijf SFAM. Sindsdien worden er heel vaak ‘services’ verkocht bij nieuwe aankopen. Het regende klachten bij Test Aankoop, waar het naar financiële regulator FSMA stapte. Apple Care, het eigen gecertificeerde programma van Apple, werd zelden tot nooit aangeboden. Het FSMA eiste na onderzoek een onmiddellijke stopzetting van het eigen verzekeringsaanbod.

“Ze verzamelden geen informatie om te peilen naar hun behoeften op vlak van verzekeringen, en stelden ook geen producten voor die daar rekening mee hielden”, zei FSMA-woordvoerder Johan Corthouts begin maart bij het arrest. “Als gevolg zaten klanten opgezadeld met producten die ze niet willen. Men moet een verzekeringsproduct voorstellen op maat van de klant”.

Hubside.Store als nieuwe naam

Switch start nu door als Hubside.Store, een winkel gespecialiseerd in nieuwe en refurbished toestellen en andere diensten. De directie was bij de bekendmaking van het nieuws niet bereikbaar voor commentaar. Vakbondsman Bart Leybaert zegt dat volgens de directie er geen impact zou zijn op het personeel. Hij maakt zich wel zorgen over het lot van de technische dienst die vandaag Apple-toestellen herstelt.

Moederbedrijf SFAM werd eerder in 2019 in Frankrijk al veroordeeld voor het betalen van een boete van 10 miljoen euro na vergelijkbare klachten van consumenten. SFAM werkt in Frankrijk samen met elektronicaketen Fnac.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home