Nvidia voegt Israëlische start-up Run:AI toe aan AI-imperium

jensen huang nvidia

Nvidia lijft het Israëlische AI-bedrijf Run:AI binnen voor een bedrag dat tot 1 miljard dollar kan oplopen. Het bedrijf, gespecialiseerd in GPU-beheer, is het volgende puzzelstukje voor Nvidia.

Nvidia maakt de overname van Run:AI formeel met een persbericht en een post op X. De aankondiging vermeldt geen overnamebedrag, maar Nvidia had vele miljoenen dollars over om het Israëlische bedrijf binnen te lijven. Volgens TechCrunch is er een som van 700 miljoen dollar mee gemoeid, andere bronnen spreken zelfs over een miljard dollar.

GPU’s delen

Run:AI is gespecialiseerd in infrastructuurbeheer. Het bouwde een opensourceplatform op Kubernetes voor AI-orkestratie. Dat platform laat toe om beschikbare GPU’s ‘op te splitsen’ en dynamisch te verdelen over workloads. Nu de vraag naar GPU’s vaak hoger is dan het aanbod, stelt dat bedrijven in staat om de efficiëntie van de beschikbare infrastructuur te verhogen.

lees ook

Gezocht: GPU’s, maar is er wel een tekort?

Nvidia ziet in het platform een interessante toevoeging aan zijn eigen DGX-platform. De AI-specialist wil een single fabric ontwikkelen voor GPU-beheer. In het persbericht belooft Nvidia ‘in de nabije toekomst niets aan het businessmodel van Run:AI te veranderen’.

Overname na overname

Met Run:AI in de rangen bouwt Nvidia met overname na overname verder aan zijn AI-imperium, dat hoe langer hoe meer de volledige AI-stack bestrijkt. Nvidia is bij het grote publiek bekend om zijn GPU’s, maar investeert ook fors in software om die infrastructuur te beheren en in de ontwikkeling van modellen en toepassingen.

lees ook

Nvidia dropt met Blackwell-GPU 1.200 watt-bom op de AI-wereld

Dit jaar alleen al deed Nvidia 12 overnames, en het jaar is nog jong. Nvidia lijkt vlot op weg om het aantal overnames van 2023 (40) te verbreken. Het is duidelijk niet van plan om op zijn lauweren te rusten en zijn AI-dominantie te verstevigen, nu de concurrentie de krachten bundelt. Één overname lukte niet voor Nvidia: het moest afzien van de acquisitie van Arm Holdings omdat regulatoren niet wilden meewerken. Als die overname had gelukt, had de rest mogen inpakken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home