Uit een wereldwijd onderzoek van Dell Technologies blijkt dat organisaties hun digitale transformatieprogramma’s tijdens de COVID-19 pandemie in een hogere versnelling hebben gezet. Door deze versnelling maakten organisaties binnen een paar maanden een transformatie door die normaal jaren zou kosten.
Dell brengt de Digital Transformation Index (DT Index) sinds 2016 elke twee jaar uit. De Index is een wereldwijde benchmark die de status van organisaties op het gebied van digitale transformatie en hun prestaties weergeeft. Aan het onderzoek deden 4300 bedrijfsleiders mee van middelgrote tot grote organisaties in 18 landen.
Uit de cijfers van de DT Index blijkt dat acht op de tien organisaties hun digitale transformatieprogramma’s hebben versneld. Daarnaast bekijkt 79% van de organisaties hun bedrijfsmodel opnieuw.
lees ook
Dell Technologies in België: Laptops en lokale hardware boven de cloud
“We hebben een glimp van de toekomst gekregen en de organisaties die hun digitale transformatie nu versnellen, zullen klaar zijn voor succes in het datatijdperk dat zich nu aandient”, zegt Michael Dell, voorzitter en CEO van Dell Technologies.
Wat houd transformatie nog tegen?
De COVID-19 pandemie heeft de digitale transformatie over de hele wereld versneld. Toch blijft het een uitdaging om te zorgen voor een voortdurende transformatie. Zo loopt 94% van de organisaties wereldwijd tegen belemmeringen aan voor hun transformatie.
Organisaties kampen onder meer met een gebrek aan budget en middelen. Ook lopen bedrijven met een data overload aan of missen ze de nodige inzichten uit de data die ze hebben. Verder houden zorgen over data privacy en cybersecurity bedrijven tegen hun digitale transformatie door te zetten.
Meer investeren in opkomende technologieën
Voor de pandemie, waren investeringen van Europese bedrijven sterk gericht op fundamentele technologieën in plaats van opkomende technologieën. De pandemie heeft daar verandering in gebracht. Een ruime meerderheid (85%) van de organisaties in Europa erkent dat ze als gevolg van de disruptie dit jaar een meer flexibele en schaalbare IT-infrastructuur nodig hebben.
Volgens de DT Index gaan Europese organisaties de komende één tot drie jaar vooral investeren in cybersecurity-oplossingen, 5G infrastructuren & 5G ready hardware, data management tools, privacy software en multi-cloud omgevingen.