Digital minister van Japan wil dat zijn land afscheid neemt van floppydisks

De wetgeving legt inwoners het gebruik op

Taro Kono, migital Minister van Japan, heeft zijn buik vol van de floppydisk. Het land dwingt burgers en bedrijven tot het gebruik van dit opslagmedium, terwijl er efficiëntere manieren van werken bestaan, luidt de redenering.

Het gebeurt niet vaak dat we nog een artikel schrijven over floppydisks. Er zijn veel efficiëntere manieren om informatie op te slaan, maar Japan blijft nog aan het opslagmedium vasthouden. Dat is tot groot ongenoegen van de digital minister van het land, Taro Kono. Hij verklaart de ‘oorlog’ aan het materiaal.

Bedrijven en inwoners van Japan zijn nog afhankelijk van diskettes om aan de geldende wetgeving te voldoen, legt Kono uit. Hij streeft ernaar het land digitaal te transformeren en daarbij horen moderne middelen.

Groter probleem

De diskettes zijn niet het enige wat de deur uit moet van de minister. “Ik wil van het faxapparaat af, en dat ben ik nog steeds van plan”, liet hij in een eerdere persconferentie al verstaan. Volgens Bloomberg is hij al langer een tegenstander van de inefficiënte manier waarmee het land probeert te functioneren.

De diskette is al lang niet meer het beste opslagmedium dat beschikbaar is, maar kreeg ook in Amerika nog een belangrijke taak tot 2019. Tot die tijd gaf de president van het land het bevel voor een nucleaire lancering met een 8-inch floppydisk. De reden daarvoor was de cyberbeveiliging, want iets zonder IP-adres is niet te hacken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home