Dell reikt de hand uit naar telecomspelers met nieuw ecosysteem

Dell Technologies

Met de lancering van de Dell Open Telecom Ecosystem Community wil de fabrikant krachten bundelen met netwerkfabrikanten.

Dell Technologies maakt op Mobile World Congress in Barcelona bekend dat het een ecosysteem wil bouwen bestaande uit meerdere telecompartners en communicatie serviceproviders. Het doel is om open telecomoplossingen sneller op de markt te brengen door kennis te delen binnen het ecosysteem.

De aankondiging volgt een week nadat Dell samen met Red Hat gaat samenwerken om telecomoperatoren een stevig fundament te geven om open netwerken te bouwen. Deze oplossing is vanaf de tweede helft van 2023 beschikbaar.  

Binnen de Dell Open Telecom Ecosystem Community werkt de technologiegigant onder andere al samen met Nokia. Die laatste heeft zijn 5G Cloud RAN-software geïntegreerd en gevalideerd, net als de Cloud RAN SmartNIC in-line Lyar 1 acceleratorkaart. Beide bedrijven willen ontwikkel- en onderzoeksbronnen delen om een nieuwe virtuele RAN-aanbieding op de markt te brengen.

Nokia, Qualcomm en Juniper Networks

Verder werkt Dell ook al met Qualcomm samen aan een 5G-gevirtualiseerde gedistribueerde unit. Deze oplossing combineert Dell PowerEdge XR8000- en XR5610-servers in edge-situaties gecombineerd met de Qualcomm X100 5G RAN Accelerator Card. Volgens Dell staat deze combinatie garant voor hoge prestaties en is het kost-efficiënt en energie-efficiënt om gevirtualiseerde en Open RAN-technologieën uit te rollen.

Een andere partner binnen het ecosysteem is Amdocs waarmee Dell samenwerkt aan 5G stand-alone core-netwerken. Tot slot is ook Juniper Networks aan boord met een gecertificeerd aanbod dat providers een snelle oplossing biedt richting serverconsolidatie en het verlagen van energievereisten aan de mast.

Met het Dell Open Telecom Ecosystem Community wil de fabrikant de deur openen naar meer samenwerkingen binnen de telecomindustrie om sneller open 5G-netwerkoplossingen uit te rollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home