Dell zoekt grens op met nieuw edge-platform

dell project frontier

Het nieuwe softwareplatform Dell NativeEdge is nu wereldwijd beschikbaar. Met dit systeem vereenvoudigt Dell alle aspecten van edge-omgevingen.

Technologiebedrijf Dell Technologies heeft Dell NativeEdge wereldwijd beschikbaar gemaakt. Dit softwareplatform moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om alles in hun edge-omgevingen te beheren.

Op het randje

Dell NativeEdge moet het voor klanten makkelijker maken om oplossingen voor edge-omgevingen te implementeren en beheren. Dit nieuwe platform moet vooral het beheer en de beveiliging van infrastructuur en applicaties voor edge-apparaten en -locaties vereenvoudigen. Bovendien werkt Dell samen met onafhankelijke softwareleveranciers, systeemintegrators, retailers en met klanten van original equipment manufacturers om met Dell NativeEdge te zoeken naar nog meer edge-oplossingen.

Een belangrijke troef van Dell NativeEdge zou zijn snelheid zijn. Een grootschalige edge-implementatie opzetten en implementeren zou volgens het bedrijf maar liefst twintig keer zo snel gaan als normaal. Dit kan onder andere door herhaaldelijke taken te automatiseren (zoals onboarden van apparaten op schaal). Het beheer van een levenscyclus zou zelfs 22 keer zo snel moeten gaan.

lees ook

Meer compute, abonnementen op pc’s en hybride cloud: Dell breidt Apex stevig uit

Partners in de rand

Via het Edge Partner Ecosystem kunnen verschillende partners rechtstreeks samenwerken met Dell-ingenieurs om software te testen en verbeteren, om ze daarna beschikbaar te maken in de catalogus van Dell NativeEdge. OEM-klanten en systeemintegrators hebben dan weer de optie om een standaard te creëren voor het ontwerp en de implementatie van hun edge-oplossingen voor elke klant.

Er zijn al heel wat partners die samenwerken met Dell NativeEdge, zoals:

  • Atos
  • Bosch Global Software Technologies
  • Eaton
  • Infront Systems
  • Involta
  • Telit Cinterion
  • World Wide Technology

Met Dell NativeEdge blijft Dell zijn portfolio en diensten uitbreiden. Sinds juni is Lifecycle Hub beschikbaar in ons land, een service waarmee het bedrijf zakelijke apparaten voor jou beheert. Eind vorige maand lanceerde het bedrijf dan ook nog Generative AI Solutions, waarmee het meer AI-oplossingen aanbiedt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home