[ADV] Waarom AMD Ryzen Threadripper PRO de regels van visualisatie blijft herschrijven

AMD Threadripper

[ADVERTORIAL] Een nieuwe generatie krachtige visualisatie- en rendering-tools helpen professionals én dromers de grenzen te verleggen bij het vertalen van hun verbeelding in waardevolle nieuwe producten en ervaringen. Community’s als CG Architect bieden experts uit de industrie een plek om samen het voortdurend evoluerende kruispunt tussen technologie en creativiteit te verkennen.

Jeff Mottle van CG Architect sprak met VoxlVision uit Baltimore over hoe Threadripper PRO hen helpt om hun klanten de allerbeste immersieve media, digitale illustraties en animaties te leveren door de bijdragen van kritieke workstationinvesteringen naar nieuwe hoogtes te tillen.

Voor bedrijven als VoxlVision vereist deze nieuwe standaard op het vlak van visualisatieverwerking een net zo dramatische stap vooruit op het gebied van workstationprestaties binnen het hele bedrijf, maar niet elke intensieve computertaak verloopt op dezelfde manier. De prestaties van software voor rendering en reality-capturing is afhankelijk van grote aantallen CPU-cores. Ontwerpapplicaties als CAD en BIM profiteren van een hoge CPU-kloksnelheid, terwijl die kloksnelheid vroeger juist achterbleef naarmate er meer cores werden toegevoegd.

Compromisloze prestaties: AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO

Deze wisselwerking op computervlak maakte het doen van aankopen voor workstationtaken moeilijker dan nodig was. De IT-afdelingen van zowel grote als groeiende organisaties werden gedwongen om systemen te optimaliseren voor ofwel een groot aantal cores, ofwel een hogere kloksnelheid. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om een bepaalde workstationconfiguratie die efficiënt overweg kan met uiteenlopende professionele applicatie-bottlenecks als standaard te stellen.

Maar AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors zijn juist gebouwd om af te rekenen met dit soort moeilijke keuzes en leveren intensieve computerprestaties, aangestuurd door een nog nooit eerder vertoonde combinatie van meer cores én hoge kloksnelheden. Het resultaat is een superieure applicatiesnelheid, aangedreven door prestaties over het volledige spectrum die de taak in kwestie kunnen vervullen, wat allerlei soorten ontwerp- en visualisatietaken helpt te versnellen.

Betere technologie betekent grotere sprongen vooruit

Terwijl het AMD Threadripper™-platform sinds zijn debuut in 2017 een vertrouwde favoriet is onder professionals én hobbyisten binnen de industrie, biedt de geüpdatete Threadripper PRO-processorgeneratie significante prestatiewinsten dankzij fundamentele ontwerpinnovaties in de CPU en daarbuiten:

  • Als de eerste CPU’s van werkstationniveau die gebouwd zijn op het 7 nm productieprocédé, verdubbelt ThreadRipper PRO de totale transistordichtheid van de vorige architectuur
  • In plaats van meer cores op één CPU-voet te proppen, worden Threadripper PRO-cores beheerd als kleine multicore-chips die een hogere responsiviteit en betere stroomefficiëntie mogelijk maken.
  • Buiten de CPU: ondersteuning voor ultrasnelle PCI Express 4.0-connectiviteit met kritieke componenten als opslag en aanvullende GPU’s

ThreadRipper PRO biedt organisaties en IT-afdelingen de mogelijkheid om specifieke taakeisen precies af te stemmen met speciaal geoptimaliseerde workstationprestaties.

De prestatiekeuze voor serieuze voorlopers op het gebied van visualisatie

Er is een hybride ‘normaal’ in opkomst, wat betekent dat bedrijven innovatieve nieuwe oplossingen uitbouwen om hun architecten, ontwerpers, vormgevers en andere visualisatiespecialisten op een betrouwbare manier verbonden, productief en veilig te houden. Steeds meer toonaangevende ontwerpers en technici als VoxlVision uit Baltimore kiezen AMD als hét platform waarop zij hun toekomst uitbeelden en opbouwen. Naarmate hun taken toenemen en gevarieerder worden, kan de juiste technologie hen helpen om competitief te blijven en snel te reageren op de computereisen van opkomende visualisatietrends.

Met vertrouwen werken aan virtualisatiemogelijkheden

Virtualisatie is altijd een efficiënte manier geweest om computerbronnen te delen, al gold dat voorheen niet voor intensieve CPU-taken als visualisatie. Maar verbeterde prestaties, mogelijk gemaakt door AMD Threadripper™ PRO, helpen enkele visualisatiebedrijven hun workstationbehoeften te virtualiseren en zo de kosten van creativiteit en samenwerking terug te dringen, waarbij één gevirtualiseerd systeem vijf of zes fysieke workstations vervangt. 

AMD laat studio’s als VoxlVision, en andere, meer bereiken met minder en helpt bronnen te optimaliseren voor zowel maximale prestaties als een hoge bezettingsgraad. “Voor een studio als de onze is schaalbaarheid cruciaal”, aldus VoxlVision-oprichter Ted Vitale. “Het mooie van een hoog aantal cores is dat ik niet zoveel computers hoef te kopen. Eén Threadripper PRO-processor kan de plaats innemen van vijf of zes [fysieke systemen].”

“De beste die ik ooit heb gezien”

De keuze voor een workstation moet worden bepaald door een heldere en consistente meting van de CPU-prestaties, afgezet tegen zeer specifieke taken en beperkingen, en dat maakt parameters met een focus op visualisatie absoluut cruciaal. Toen Chaos Group, makers van de populaire rendering-benchmark V-Ray, de prestaties van de nieuwe Threadripper PRO evalueerde aan de hand van hun zelfontwikkelde parameters, werd directeur Chris Nichols van Chaos Group Labs omvergeblazen door de verbeteringen ten aanzien van de vorige AMD-generatie en de concurrentie. “De rendering-kracht van de AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX is de beste die ik ooit heb gezien”, aldus Nichols nadat hij de CPU had getest middels de eigen V-Ray benchmark van Chaos Group..

Visualiseer om veranderingen voor te zijn (en te blijven)

Hoewel de gereedschappen en methodologieën door technologie veranderen, blijft het kerndoel van visualisatietaken onveranderd: nieuwe ideeën tot leven brengen. De mogelijkheid om grootser te dromen en sneller te creëren, stelt voorlopers op het gebied van visualisatie, zoals de vormgevers en experts van VoxlVision, in staat om de grenzen van wat mogelijk is te blijven verleggen en zo hun bedrijven te helpen de betere producten en ervaringen die hun klanten verwachten sneller en efficiënter te leveren.

Het nieuwe AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-portfolio is ontworpen om visualisatieteams te helpen hun beste werk te leveren, ongeacht de beschikbare tijd of de taak. Of het nu gaat om robuuste multicore-rendering of een ultrasnelle single-threaded ontwerptaak, AMD helpt bedrijven hun winst te maximaliseren, niet alleen via technologie, maar ook via het onvoorstelbare visualisatietalent dat het mogelijk maakt.


Dit is een aangeleverde commerciële bijdrage door AMD. Voor meer informatie over AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home