Wachtwoordmanager macOS erkent het bestaan van andere browsers

icloud keychain macOS

Wie gebruik maakt van de iCloud-sleutelhanger, kan vanaf macOS Sonoma ook wachtwoorden opslaan in een andere browser dan Safari.

Een wachtwoordmanager is een handige tool om je digitale beveiliging te bevorderen. Je weet immers al dat je voor elk account een ander wachtwoord moet verzinnen en een wachtwoordmanager helpt je die te onthouden. macOS-gebruikers kunnen hun wachtwoorden kwijt in iCloud, maar die wachtwoordmanager heeft als beperking dat het enkel in Safari werkt. Daar komt verandering in.

Apple-ontwikkelaar Ricky Montello kondigt via zijn persoonlijke Twitter-account aan dat de iCloud-sleutelhanger binnenkort eindelijk zal werken in andere browsers dan Safari. Door de iCloud Passwords-browserextensie te installeren, zal je je sleutelhanger met wachtwoorden kunnen meenemen naar een andere browser. De extensie is nu al beschikbaar voor Chrome en zal met zekerheid ook naar Edge komen.

Wachten op Sonoma

Voor de update zelf is het wel wachten tot de release van macOS Sonoma. De nieuwste versie van het Apple-besturingssysteem werd aangekondigd tijdens WWDC. Een overzicht van andere nieuwe functionaliteiten kan je hier lezen. De uitbreiding van de iCloud-sleutelhanger zal echter niet met terugwerkende kracht uitrollen naar macOS Ventura en oudere versies.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home