Applicaties en workloads bezorgen bedrijven meeste securityzorgen

In een nieuw onderzoek van VMware blijkt dat security-experts binnen bedrijven zich het meeste zorgen maken om workloads en applicaties. 63 procent van de ondervraagden wenst een beter inzicht in hun data en apps om aanvallen te kunnen voorkomen.

Voor zijn jaarlijkse Insights Report 2021 verzamelde VMware input van 3.542 CIO’s, CTO’s en CISO’s wereldwijd eind vorig jaar. In het onderzoek blijkt dat er een gebrek aan urgentie is ondanks de toename aan materiële inbreuken. Vier op vijf werd in 2020 geconfronteerd met een inbraak in IT-systemen. 76 procent van de respondenten claimt dat het aantal aanvallen is toegenomen in 2020, waarvan vier op vijf claimen dat het komt door thuiswerk.

De belangrijkste inbraakmethodes zijn apps van derden (14%) en ransomware (14%). Haast alle respondenten hanteren vandaag al een cloud-first beveiligingsstrategie, maar met die overstap vergroot ook het dreigingsoppervlak. Bijna tweederde (61%) is het erover eens dat ze anders naar beveiliging moeten kijken nu het aanvalsoppervlak is toegenomen. 43 procent van de respondenten zegt van plan te zijn meer beveiliging in hun infrastructuur en apps toe te voegen en het aantal point solutions te willen verminderen.

lees ook

Nieuwe ransomware-aanval versleutelt je data twee keer

Applicaties en workloads worden gezien als de meest kwetsbare punten. Bijna tweederde van de respondenten zegt dat ze beter inzicht moeten hebben in hun data en apps om aanvallen te kunnen voorkomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home