Akamai lanceert Guardicore-platform met focus op zero trust

akamai

Akamai heeft zijn Guardicore-platform geïntroduceerd, een beveiligingsoplossing die microsegmentatie en Zero Trust Network Access (ZTNA) combineert.

Akamai heeft een nieuwe beveiligingsplatform gelanceerd, genaamd Akamai Guardicore. Dit platform is ontworpen om ondernemingen te ondersteunen in het bereiken van hun zero trust beveiligingsdoelstellingen. Het biedt een geïntegreerde aanpak van microsegmentatie en Zero Trust Network Access (ZTNA), wat essentieel is voor het beschermen tegen ransomware, het voldoen aan compliance-eisen en het beveiligen van hybride werkomgevingen en cloudinfrastructuren.

Akamai Guardicore stelt organisaties in staat om zero trust-beveiligingsprincipes effectief toe te passen met functies zoals multi-factor authenticatie, DNS-firewall en het opsporen van bedreigingen. Het platform biedt ook een vereenvoudigde bediening via een enkele console. Hiermee kunnen securityteams verschillende agents consolideren en een breed en diepgaand zicht op alle bedrijfsmiddelen en toegangsbeleid behouden.

Integratie en modulariteit

Akamai Guardicore wordt verder versterkt door de mogelijkheid om verschillende modules naar behoefte in te zetten. Daarnaast maakt het platform gebruik van artificiële intelligentie om de gebruikerservaring te vereenvoudigen en de implementatie van netwerkbeleid en incidentrespons te verbeteren.

Met de introductie van het Guardicore-platform biedt Akamai een oplossing voor organisaties die zero trust-principes willen implementeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home