Printscreenknop opent in Windows 11 binnenkort Knipprogramma

Windows 11

De alom bekende printscreenknop (Prt Scr) reageert binnenkort anders in Windows 11. Bètatesters voelen het verschil nu al.

In de nieuwste testversie van Windows 11 heeft Microsoft de Prt Scr-knop een andere functie gegeven. In plaats van een screenshot bewaren op het klembord, opent voortaan Knipprogramma. Niet de oude versie die ook al in Windows 10 en 7 zat, maar de nieuwste versie waar je ook tegelijk aantekeningen kan maken.

Windows Insiders, de bètatesters van Windows 11, kunnen via patch KB5025310 al de nieuwe printscreenknop ervaren volgens Microsoft. Wie liever de oude gang van zaken wil, kan dat via Toegankelijkheid aanpassen in Windows 11. Klik op Start, tandwieltje (Instellingen) en kies daar bij Toegankelijkheid de optie Toetsenbord en daarna Snelkoppeling voor PrintScreen.

Slimmeriken weten al langer dat ze via die weg de toets anders kunnen instellen. Misschien gebruik jij al jaren Knipprogramma als standaard. Ook externe tools zoals Greenshot kan je in hetzelfde menu kiezen als standaardtoepassing om screenshots te nemen.

lees ook

Verkenner in Windows 11 krijgt grootste update in jaren

Zoals altijd betekent een wijziging in een testversie van Windows 11 niet altijd dat Microsoft die zal uitrollen naar alle gebruikers. In dit geval is de kans groot, omdat het vernieuwde Knipprogramma een duidelijke meerwaarde is ten opzichte van de standaardfunctie.

Toevallig hebben we vorige week nog drie manieren opgelijst om screenshots te nemen in Windows 11. Lees er alles hier over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home