Windows 11 23H2 zal een ‘kleine’ update zijn

Windows 11 2022 Update

De aankomende Windows 11 23H2-update wordt als een klein activeringspakket uitgerold. Hiermee belooft Microsoft een vlot installatieproces, als je apparaat al is bijgewerkt naar Windows 22H2.

Microsoft deelt de eerste details over de Windows 11 23H2, die in het vierde kwartaal zal verschijnen. Over nieuwe features spreekt Microsoft nog niet, maar de blog geeft wel technische informatie over de update. Windows 11 23H2 zal, zoals voorgaande Windows 11-updates, worden uitgerold via een ‘klein activeringspakket’.

lees ook

Windows 365 krijgt mogelijk goedkopere variant voor Windows 11 in de cloud

Kleiner maar fijner

Deze techniek past Microsoft al sinds de begindagen van Windows 11 toe. Alle Windows 11-versies hebben dezelfde broncode. Bij een update dienen dus enkel binaire bestanden vervangen te worden, waar bij vroegere updates de volledige code moest geknipt en geplakt worden.

Hierdoor kan Microsoft doorheen het jaar meerdere kleinere updates uitrollen die vlotter te installeren. Een feature-update zoals Windows 11 23H2 installeren gaat tegenwoordig bijna even snel als het installeren van een maandelijkse beveiligingsupdate. Microsoft heeft een paper gepubliceerd waarin het meer uitleg geeft bij het updateproces.

Tussenstap

Windows 11 23H2 zal dus ook een ‘kleine’ update zijn. Om het installatieproces vlot te laten verlopen, raadt Microsoft wel aan om de tussenstap naar Windows 11 22H2 alsnog te maken als je apparaat nog op een oudere versie draait. De levensduur van Windows 11 21H2 zal vermoedelijk voor het uitbrengen van 23H2 eindigen, waardoor je apparaat een tijdje zonder ondersteuning dreigt te vallen.

Het is nog niet bekend welke nieuwe features met de update naar Windows 11 komen. Maar ook hier zal de aankomende update wellicht eerder beperkt zijn. Microsoft is sinds dit jaar overgeschakeld op meerdere ‘updatemomenten’ in plaats van één grote functie-update zoals bij Windows 11 22H2 nog het geval was.

lees ook

Microsoft lanceert Moment 3 voor Windows 11: aan de slag met nieuwe functies

Wat met Windows 10?

De overstap naar Windows 11 nog niet gemaakt? Hou er dan rekening mee dat Microsoft niet meer van plan is nog een 23H2-update voor Windows 10 uit te rollen. Hiermee wil de softwarereus duidelijk maken dat Windows 10 stilaan op zijn einde komt. Het besturingssysteem zal nog wel van de reguliere beveiligingsupdates worden voorzien tot oktober 2025.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home