Teams vult je kantoor nu met ruimtelijke audio

Microsoft Teams Viva Engage

Microsoft heeft ruimtelijke audio toegevoegd aan Teams. Dit moet zorgen voor een meer natuurlijke en aangename ervaring tijdens calls.

Om verveling en vermoeidheid tijdens langere calls tegen te gaan, heeft Microsoft nu ruimtelijke audio toegevoegd aan Teams. Het zou ook goed zijn om de ervaring aangenamer en meer natuurlijk te maken voor deelnemers.

Stemgedrag

Met deze vorm van audio worden individuele stemmen ruimtelijk van elkaar gescheiden. De gedachte erachter is dat een call zo meer aanvoelt als gesprekken in real life en dat zou natuurlijker moeten overkomen.

In het echte leven luisteren we met beide oren, zo kan je gewoonlijk wel determineren waar een geluid of stem vandaan komt. Tijdens een online call worden alle stemmen meestal echter via één audiokanaal verstuurd. Microsoft wil met ruimtelijke audio voor Teams de stem van een deelnemer meer overeen laten komen met de positie van diens videobeeld, wat ook moet helpen wanneer meerdere mensen tegelijk aan het woord zijn.

lees ook

Box hangt karretje aan Microsoft 365 Copilot en verbetert Teams-integratie

Praktisch

Je kan ruimtelijke audio gewoon activeren in je instellingen:

  • Klik op de drie puntje bovenaan
  • Ga naar Apparaten
  • Scroll een stukje naar beneden
  • Duid ‘Ruimtelijk geluid’ aan
Ruimtelijk geluid bij instellingen Microsoft Teams

Om optimaal van deze functie te genieten gebruik je best een stereohoofdtelefoon met kabel of gewoon de (stereo)speakers van je computer. Oortjes of hoofdtelefoons via bluetooth zijn voorlopig nog niet compatibel met deze functie. Dat geeft het informatie-icoontje in je instellingen ook aan.

Hoe ruimtelijke audio combineert met de recente vernieuwing van twee gelijktijdige videostreams in één presentatie, dat is nog niet geweten. Je kan eventueel gevloek tijdens een call in Teams dus vanaf nu in stereo horen, maar het blijft nog steeds wel weg uit de transcriptie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home