Gedaan met vloeken tijdens Teams-meetings

microsoft teams

Microsoft Teams introduceert een filter om aanstootgevende taal de detecteren.

Teams, het populaire communicatieplatform van Microsoft, introduceert enkele nieuwigheden voor tijdens live meetings, waaronder een filter voor aanstootgevende taal. Het systeem kan die detecteren en wegfilteren in de ondertiteling.

(De)Activeren

De functie is optioneel. Om ze in of uit te schakelen ga je bij Oproepen naar de Apparaatinstellingen onder ‘Pc-microfoon en -luidsprekers’ en vervolgens klik je ‘Bijschriften en transcripties’ aan. Daar kan je dan kiezen of je de filter activeert of niet. Dit is met andere woorden een persoonlijke keuze, degene die de meeting organiseert heeft daar geen effect op.

Er werd ook nog niet gespecifieerd of de functie in andere talen dan Engels werkt, maar dat kan je altijd een keer uitproberen. Op eigen risico, we moedigen vloeken of schelden tijdens meetings niet aan.

Microphone check

Hoe efficiënt de filter werkt, hangt af van de kwaliteit van de microfoon: die moet al goed genoeg zijn, zodat het systeem snel genoeg kan reageren om de ondertiteling aan te passen.

lees ook

Microsoft Teams-client verdwijnt uit Windows 11

Nieuw bij ondertitelingen

Microsoft stelde ook nog enkele andere updates bij de ondertitelingen voor live meetings voor. Een aantal zaken zijn – lichtjes – aangepast.

De lay-out is bijvoorbeeld wat veranderd. Zo komt de naam van de spreker nu volledig boven het transcript van wat iemand zegt en het standaard aantal zichtbare lijnen is nu drie (dat kan bovendien nog worden vermeerderd). Je kan ook de kleur en font van het tekstgedeelte aanpassen.

Qua taal heb je nu de mogelijkheid om aan te geven welke er wordt gesproken tijdens de meeting. Gebruikers van Teams Premium kunnen dan weer kiezen in welke taal ze de live vertalingsfunctie graag hebben.

Microsoft zit duidelijk niet stil wat zijn populaire communicatieplatform betreft. Eerder deze maand voegde de tech-reus communities toe aan de Windows-app en eind vorige maand lanceerde het bedrijf ook al de Shuffle-functie voor groepssessies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home