Nieuwe ChromeOS-update biedt wifi-voorrang aan videovergaderingen 

google chrome

Google rolt de ChromeOS M124-update uit met nieuwe functies waaronder “Faster Split Screen Setup” en “Quality of Service” voor Chromebooks. 

Google voegt nieuwe upgrades toe aan ChromeOS (M124) met de mogelijkheid om schermen op een snellere en efficiëntere manier op te splitsen en videovergaderingen voorrang te geven bij een overbelast wifi-netwerk. Daarnaast vergroot Google het bereik om de cursorgrootte aan te passen, wat handig kan zijn tijdens online videopresentaties. Deze nieuwe updates worden de komende dagen geleidelijk uitgerold naar compatibele Chromebooks

Videovergaderingen voorop

De nieuwe ChromeOS 124 biedt een nieuwe Quality of Service (QoS)-functie, waarbij een betere prioritering wordt geboden aan videovergaderingen en gaming-toepassingen. Wanneer je wifi-netwerk overbelast wordt, zullen je videovergaderingen voorrang krijgen op andere applicaties zodat je geen ongemakken ervaart tijdens belangrijke videoconferenties. Bij de eerste release zal de functie nog niet beschikbaar zijn voor beheerde gebruikers. 

Schermen sneller splitsen

Chromebooks bieden verschillende manieren om je schermen te splitsen voor een productievere werking, zoals “Split Screen”. Nu voegt Google een nieuwe functie toe namelijk, “Faster Split Screen Setup”, waarbij het opsplitsen van schermen nog sneller en eenvoudiger verloopt. Deze functie biedt een overzicht van jouw geopende vensters aan de andere kant van het scherm dat reeds is “vergrendeld”. Hieruit kan dan een tweede scherm geselecteerd en vastgezet worden. 

lees ook

Adresbalk in Chrome krijgt machine learning

Tot slot biedt Google in de nieuwe update de mogelijkheid om de grootte van de muiscursor aan te passen. De cursorgrootte kan aangepast worden door te navigeren naar Instellingen > Toegankelijkheid > cursor en touchpad. Daar kan je de gewenste grootte aanduiden. Deze functie is handig voor presentaties tijdens een videogesprek. 

De nieuwe ChromeOS M124-versie wordt geleidelijk uitgerold naar compatibele Chromebooks. Om na te gaan of de update voor jou van toepassing is, ga naar Instellingen > Over ChromOS > Controleren op updates.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home