Arc Browser vanaf nu beschikbaar voor Windows 

Arc Browser

Een maandenlange bètaversie en een wachtlijst later, is de langverwachte Arc Browser vanaf nu beschikbaar voor Windows. 

De op Chromium gebaseerde webbrowser Arc, in het leven geroepen door The Browser Company, is vanaf nu beschikbaar voor Windows. De browser is al langere tijd beschikbaar voor MacOS maar de Windows-versie liet op zich wachten. Arc laat Chrome-extensies toe en heeft een heel nieuwe interface in vergelijking met andere browsers. Windows 11-gebruikers kunnen de browser nu downloaden op de website, een account voor het gebruik ervan is wel vereist.  

Chromium gebaseerd

De Arc Browser is gebaseerd op Chromium, wat betekent dat het Chrome-extensies toelaat en een goede webcompatibiliteit biedt. Voorheen was Arc Browser enkel beschikbaar in een bètaversie en via een wachtlijst, maar vanaf nu is het eindelijk beschikbaar voor Windows, dat laat The Browser Company weten.  

De browser heeft een heel andere interface in vergelijking met andere browsers. Waarbij de meeste browser de tabbladgroepen en favorieten bovenaan weergeven, is dat bij de Arc Browser aan de linkse kant van het scherm. Bovendien heeft Arc geen URL-balk maar een ‘command line’ midden in het scherm, waar gebruikers hun zoekopdrachten en url’s kunnen ingeven.  

Account vereist

Wie gebruik wil maken van deze browser op Windows, kan deze eenvoudig downloaden via de website. Een belangrijke kanttekening die hierbij gemaakt moet worden, is dat het gebruik van de Arc-browser vereist dat je een account aanmaakt. Deze stap is belangrijk voor de synchronisatiemogelijkheid maar in termen van privacy-risico’s kunnen er vraagtekens bij gesteld worden. Aangezien Arc gebaseerd is op Chromium, zal elke kwetsbaarheid die ontdekt wordt in Chromium ook plaatsvinden in Arc.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home