Synology brengt release candidate voor DSM 7 uit

Synology DSM 7 beta hoofdscherm

Het langverwachte DSM 7 nadert algemene beschikbaarheid. Na een uitgebreide previewperiode lanceert Synology nu een release candidate voor het OS van zijn NAS-toestellen.

In 2018 al kondigde Synology DSM 7.0 aan. Die grote update voor het DiskStation Manager-besturingssysteem voor NAS-toestellen zou heel wat verbeteringen met zich meebrengen. De ontwikkeling liep echter flink wat vertraging op, zodat er eind 2020 pas een eerste publieke previewversie verscheen. Nu lijkt het wachten stilaan op zijn eind: Synology introduceert een release candidate voor DSM 7.0. Dat is een versie van het OS die de NAS-specialist als finaal beschouwt. Na enkele bijkomende tests zal Synology de update zelf uitrollen naar compatibele toestellen.

Verbeteringen

DSM 7.0 is compatibel met alle NAS-toestellen van Synology met minstens 1 GB aan RAM-geheugen. Daarmee is het nieuwe OS iets zwaarder dan zijn voorganger. Onder de motorkap heeft Synology DSM helemaal herwerkt maar ook aan de voorzijde zijn er veranderingen. Denk daarbij aan een frisse en moderne visuele stijl en extra functies.

Synology zet onder andere extra in op beveiliging met een betere integratie van tweefactorauthenticatie. RAID-configuraties herstellen moet vlotter gaan en de SSD-cachefunctie is herwerkt voor een grotere impact op de prestaties. Verder introduceert Synology enkele nieuwe toepassingen met het nieuwe DSM, waaronder Active Insight dat je een beter beeld geeft van de staat van je NAS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home