Samsung onthult volgende generatie foldables op 26 juli

Samsung Galaxy Z Fold 4

Liefhebbers van vouwbare smartphones mogen 26 juli met rood in hun agenda omcirkelen. Dan stelt Samsung de Z Fold 5 en Z Flip 5 voor.

Samsung heeft vanochtend de uitnodiging uitgestuurd voor een Galaxy Unpacked-evenement op 26 juli. Dat wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit Seoul en zal in België vanaf 13u te volgen zijn. De naam van het evenement Join the flip side en de poster met een Z Flip-smartphone laten maar weinig aan de verbeelding over, al zouden naast vouwbare smartphones ook smartwatches en tablets de revue kunnen passeren.

De Z Fold- en Z Flip-smartphones zijn inmiddels aan hun vijfde generatie toe. Het concept van een vouwbare smartphone is sinds de lancering van de eerste Galaxy Fold in 2019 veel volwassener geworden en je ziet ze vandaag al regelmatiger in het straatbeeld opduiken. Met name de Galaxy Z Fold 4 kon ons vorig jaar zeer goed bekoren, over de Z Flip 4 waren we gematigder enthousiast.

lees ook

Samsung Galaxy Z Fold 4 review: vouwbaar wordt volwassen

Luisteren naar kritiek

De geruchtenmolen draait al volop over alle specificaties van de nieuwste generatie Samsung-foldables. Het lijkt erop dat Samsung de voornaamste punten van kritiek wilt aanpakken in de nieuwste toestellen. Zo zou de Z Fold 4 een ander vouwmechanisme om de smartphone plat te sluiten, waarvoor Samsung de mosterd haalt bij Oppo.

Voor de Galaxy Z Flip 5 neemt Samsung dan weer het coverdisplay onder handen. Het toestel heeft een kleiner schermpje als de smartphone dichtgeklapt is, maar meer als de tijd erop aflezen kan je daar niet mee aanvangen. Het coverdisplay zou wat groter worden om het meer toepassingsmogelijkheden te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home