Qualcomm eist 7 miljard dollar van Apple voor onbetaalde royalty’s

Qualcomm beschuldigde Apple tijdens een rechtszitting in het Amerikaanse San Diego van het achterhouden van 7 miljard dollar aan onbetaalde royalty’s. Apple zegt vraagtekens te hebben bij de hoogte van de royalty’s en spreekt de beschuldiging dan ook tegen.

Volgens Apple zou Qualcomm een dubbele heffing toepassen: een keer voor de Qualcomm-chips zoals gebruikt in iPhones en een tweede keer via patent-royalty’s. Qualcomm zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en zegt dat de computergigant erop uit is om het bedrijfsmodel van het bedrijf te vernietigen.

Beschuldigingen over en weer

Het is een zoveelste juridische conflict tussen Qualcomm en Apple die elkaar over en weer beschuldigen van onbetaalde royalty’s en patentmisbruik. In 2017 koos Intel officieel de kant van Apple. De organisatie diende een openbare verklaring in bij de Amerikaanse internationale handelscommissie waarin het haar concurrent beschuldigt van het beoefenen van misbruikende praktijken.

De strijd tussen Apple en Qualcomm duurt nu al een tijdje en wordt steeds heviger. In de zomer van 2017 heeft Apple een aanklacht ingediend tegen Qualcomm, waarin het stelt dat de chipfabrikant de innovatie in de sector als geheel tegenwerkt en daardoor schade berokkent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home