Panasonic lanceert rugged Android-tablet met Toughbook A3

Panasonic introduceert de Toughbook A3: een robuuste Androidtablet op maat van hulpverleners, installateurs en andere buitenwerkers.

De Toughbook A3 is een fully rugged-tablet van Panasonic. Het toestel heeft een schermdiagonaal van 10,1 inch en draait Android. In zijn standaarduitvoering krijg je negen uur autonomie uit de ingebouwde batterij, met uitbreiding wordt dat 15,5 uur. ‘Fully rugged’ is de hoogste categorie van robuustheid die Panasonic hanteert. Dat betekent dat de tablet een IP65-rating meekrijgt en valbestendig is tot op een hoogte van anderhalve meter.

Onder de motorkap zit een Qualcomm SDM660 octacore-chip, bijgestaan door 4 GB aan geheugen en 64 GB aan eMMC-opslag. De tablet draait Android 9 en is compatibel met Panasonic Compass 2.0. Dat is een verzameling van managementtools voor het draagbare portfolio van de hardwarespecialst. Het scherm telt 1.920 x .1200 pixels en werkt naar goede gewoonte met handschoenen of een stylus. Ook in de regen blijft het aanraakscherm functioneren.

(Niet) ongeëvenaard

Aansluitingen en uitbreidbaarheid zijn standaard belangrijk bij Panasonic-toestellen en dat is voor de opvolger van de A2-tablet niet anders. USB 3 type C en Type A (USB 2) tekenen present, een smartcardlezer is optioneel beschikbaar net als een barcodelezer en je kan voor een extra USB-poort kiezen. De tablet past verder in een voertuigdock.

Panasonic noemt de communicatiemogelijkheden ongeëvenaard wat ons doet vermoeden dat het Van Dale-woordenboek niet standaard voorgeïnstalleerd staat op de tablet. We kunnen immers wel enkele toestellen opsommen die Bluetooth 5.0, wifi en GPS (en zijn alternatieven) ondersteunen. Bovendien is de tablet niet uitgerust met Wifi 6-compatibiliteit en dat is toch wel een minpuntje voor een toestel dat traditioneel vele jaren in omloop zal zijn binnen een bedrijf.

De Toughbook A3 is beschikbaar vanaf augustus en krijgt een adviesprijs van 1.328 euro exclusief btw mee. Alle toestellen komen met drie jaar garantie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home