Panasonic toont nieuwe Toughbook G2 en 33 aan

Panasonic lanceert twee nieuwe robuuste Toughbooks. Beide toestellen zijn Intel-gebaseerde Windows-computers die je als tablet kan gebruiken in uitdagende omgevingen.

Panasonic introduceert de Toughbook G2 mk2 en de Toughbook 33 Mk2. Beide toestellen hebben veel gemeen: onder de motorkap draaien ze Alder Lake Intel Core-processors van Intel, ze zien eruit als stevige tablets maar in hart en nieren zijn het Windows 11 Pro-computers.

Panasonic Toughbook G2 mk2

De Toughbook G2 mk2 heeft een 10,1 inch-scherm, de Toughbook 33 mk3 krijgt 12 inch mee. Beide toestellen zijn configureerbaar met Core i5 of Core i7-processors. De G2 kan je voorzien van een toetsenbord om het toestel als traditionele laptop te gebruiken.

Panasonic Toughbook 33 Mk3

Panasonic scoort met de Toughbooks steeds door de robuustheid. Betrouwbaarheid geniet de voorkeur boven moderniteit en daarom vind je iets oudere CPU’s binnenin de toestellen. De twee tablets zijn IP65-gecertifieerd en volgens MIL-specs (MIL-STD 810H) getest. Wanneer Panasonic verwijst naar militaire kwaliteit, is dat trouwens letterlijk: de toestellen van de fabrikant zijn populair bij ordediensten allerhanden.

Fully Rugged

De tablets zijn Fully Rugged. Die term impliceert dat ze niet gebouwd zijn om tegen een accidentje te kunnen, wel om jarenlang te overleven in omgevingen waar misbruik de norm is. Dat onderscheid een Toughbook van pakweg een HP-laptop die MIL-tests heeft ondergaan. Je kan de dingen van 1m80 op de grond laten vallen en in stoffige omgevingen gebruiken. Battijen kan je optioneel hotswappen.

lees ook

Waarom een rugged laptop dikker en duurder is

De Panasonic Toughbook 33 is volgens de fabrikant ideaal voor gebruik in de logistieke sector. Panasonic biedt onder andere docks waarmee je het toestel snel aan een machine zoals een vorkheftruck kan bevestigen, om het daarna even snel weer mee te nemen voor een andere taak. Dat biedt meer flexibiliteit dan een vast gemonteerde tablet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home