Panasonic lanceert robuuste Thoughbook N1 Flat

Panasonic introduceert een nieuwe tablet gericht op werknemers die dergelijke toestellen in uitdagende omstandigheden gebruiken.

Panasonic stelt de Thoughbook N1 Flat voor. Dat is een dunnere versie van de Thoughbook N1. Het toestel meet 74 mm x 156 mm x 16.3 mm en weegt 274 gram. Dat maakt het volgens Panasonic het lichtste in zijn soort. Daarbij vergelijkt Panasonic uiteraard enkel met rugged-alternatieven. In de specificatietabellen van de fabrikant zien we echter geen verschil met de gewone N1, al lijkt de camera er in het design van dit ding minder ver uit te steken.

Specificaties

De Panasonic Thoughbook N1 Flat heeft een 4,7 inch-scherm en draait op het intussen toch wat verouderde Android 11. Panasonic bouwde de N1 Flat voor koeriers, magazijniers of technici op locatie. De tablet heeft een 8 MP camera met barcodescanner aan boord en is geprogrammeerd om een grote verscheidenheid aan barcodetypes te herkennen.

Naar traditie heeft het toestel een (HD-)scherm dat aanraakgevoelig is, ook wanneer het met handschoenen of in de regen wordt bediend. Een pen is optioneel, voor scenario’s waarin bijvoorbeeld handtekeningen vereist zijn. Verder tekent een 5 MP-selfiecamera present en heeft de Thoughbook N1 Flat wifi, een simslot en bluetooth aan boord.

Stevig

Panasonic geeft de Thoughbook N1 Flat een batterij die twaalf uur meegaat en te verwisselen is zonder het toestel uit te schakelen. Onder de motorkap zit een bescheiden Qualcomm Snapdragon 660-chip met 4 GB aan RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 64 GB.

De tablet is dus niet bepaald modern in termen van specificaties, maar dat komt omdat Panasonic betrouwbaarheid vooropstelt. Het ding is MIL-STF-810G-getest en heeft een IP68-rating. Het doorstaat een val van twee meter hoogte. Temperaturen tussen -20°C en 50°C vormen geen probleem. De Panasonic Toughbook N1 Flat is vanaf deze maand beschikbaar voor een adviesprijs van 1.380 euro exclusief btw. In de marge lanceert Panasonic ook de N1 Tactical: een variant gericht op gebruik door militairen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home