Panasonic lanceert Toughbook 40 voor techniekers en defensie

Panasonic Toughbook 40

De robuuste, nieuwe 14-inchlaptop heeft 5G, een forse batterij en een Full HD-scherm aan boord en kan een val tot 180 cm probleemloos doorstaan.

De Panasonic Toughbook 40 is ontworpen met de hoge standaarden van defensie, maar is daardoor ook tegelijk interessant voor politie en nutsbedrijven. De robuuste laptop heeft een modulair design met zeven uitbreidingsmogelijkheden voor extra flexibiliteit in het veld. Denk daarbij aan een verwisselbare batterij, RAM- en SSD-geheugen, dvd (of Blu-ray), smartcard- en vingerafdruklezers en specifiek configureerbare poorten (VGA, True Serial, USB 3.2 Gen1 Type-A, en een tweede HDMI of native GLAN).

Binnenin is er ruimte voor een Intel Core i5-1145G7 vPro-chip met een upgrademogelijkheid naar een Core i7-variant. Verder zit er 16 GB RAM aan boord die je kan configureren tot maximaal 64 GB RAM. De interne opslag bevat standaard een 512 GB NVMe OPAL SSD (upgrade tot 2 TB mogelijk).

De Panasonic Toughbook 40 is ook ontworpen voor gebruik met snel los te koppelen NAVO-goedgekeurde VIASAT zelfversleutelende beveiligde drives, MIL-connectoren en docking stations. Het apparaat is voorzien van een verborgen modus, waarmee tijdens operaties met één druk op de knop licht en elektronische transmissies onmiddellijk stoppen.

Het Full HD-scherm is aanraakgevoelig en het touchpad is bedienbaar met handschoenen. De batterij heeft een autonomie van 18 uur en kan je hotswappen. De Touchbook 40 blijft operationeel wanneer de batterij wordt verwisseld. Connectiviteit kan via LTE/5G (eSIM), Bluetooth 5.1 en Wifi 6.

Panasonic Toughbook 40

Forse testprocedures

Het zou geen Toughbook zijn mocht het toestel niet uitgebreid op de testbank belanden. De laptop voldoet aan de militaire standaard (MIL-STD810H) voor temperatuur, vochtigheid en trillingen en heeft veelvuldige valtesten ondergaan vanaf 180 cm hoogte. Het kreeg ook de IP66-certificering wat betekent dat het volledige bescherming biedt tegen stof en waterbestendig is tegen waterstralen onder hoge druk. Het toestel onderdompelen in water mag niet.

De Panasonic Toughbook 40 is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs die start vanaf 4.180 euro exclusief btw voor de basisconfiguratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home