Pakt Apple binnenkort uit met enkele nieuwe schermen?

apple pro display XDR 1

Volgens Apple-watcher Mark Gurman ontwikkelt het bedrijf verschillende nieuwe externe schermen, waaronder een vernieuwde 32 inch Pro Display XDR.

In maart lanceerde Apple een krachtige Mac Studio met bijhorend scherm. Ook al pakte Apple uit met het scherm, verschillende gebruikers bleven op hun honger zitten volgens Igor Bonifacic van Engadget. De nieuwe reeks beeldschermen waar de Amerikaanse gigant aan werkt, kunnen voor meer opties zorgen bij de Mac-gebruikers. De geruchten mogen dan wel aanwakkeren, er is voorlopig bitter weinig geweten over de schermen.

Release na M2 MacPro

Mark Gurman van Bloomberg veronderstelt dat de nieuwe schermen zullen zijn uitgerust met ingebouwde Apple Silicon chipsets, zoals dat het geval is bij de Studio Display. Dat scherm heeft een A13 Bionic processor. Het is onduidelijk of Apple werkt aan een refresh van de Studio Display. Volgens Gurman zullen de Apple-liefhebbers zich alleszins mogen verwachten aan een update van de in 2019 gelanceerde Pro Display XDR.

Dat de beeldschermen worden uitgerust met Silicon chipsets, is een belangrijke stap voor de gebruikers van de toestellen. De chip maakt de schermen minder afhankelijk van de bronnen op de aangesloten computer. Gurman verwacht dat de nieuwe reeks beeldschermen in 2023 zullen worden gelanceerd, na de verscheping van de MacPro.

M2 24core chipset

Gurman gaat ook dieper in op de verwachte levering van de nieuwe Mac Pro. Volgens de Apple-kenner zal de chipset 24 in plaats van 48 cores bevatten. De originele plannen voor de extreme variant van de M2 chipset is volgens de kenner bij Apple afgevoerd. “Gebaseerd op de huidige prijsstructuur zou die Mac Pro minstens 10.000 dollar kosten, zonder enige upgrades dan nog. Die hoge prijs zou van de Mac Pro een nicheproduct maken waarvan de meeste bedrijven de investering niet kunnen verantwoorden”, schrijft Gurman.

Zoals de zaken er nu voor staan, mogen de Apple-gebruikers zich verwachten aan een M2 Ultra chipset met 24 cores, 76 GPU cores en minstens 192 GB RAM. De uitbreidingsmogelijkheden van de Mac Pro zullen behouden blijven, inclusief de toevoeging van extra geheugen.  Apple is volgens Gurman klaar, twee jaar na de M1, voor de overgang naar de nieuwe chip. De release laat op zich wachten door enerzijds aanpassingen aan de functies en anderzijds een verandering in de productieplanning bij Apple.

Volgens Gurman zal het bedrijf in de loop van 2023 de nieuwe Mac Pro aankondigen. Een exacte tijdslijn gaf de kenner niet mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home