‘Apple werkt aan M2 met 48 cores voor Mac Pro’

Mac Pro

Apple wil de Mac Pro-desktop ook met ARM-gebaseerde M2-chip gaan aanbieden. Daartoe zou de fabrikant twee nieuwe krachtige edities van de processor ontwikkelen.

Apple wil een M2-chip bouwen op maat van de Mac Pro. Dat voorspelt Bloomberg. Voor zijn workstation-desktop zou de fabrikant twee nieuwe niet nader genoemde varianten van de M2 uitwerken, die Bloomberg voor het gemak de M2 Ultra en M2 Extreme noemt. Die chips zouden respectievelijk 24 en 38 rekenkernen aan boord hebben, samen met 76 en 152 grafische kernen. Apple zou configuraties met tot 256 GB aan geheugen gaan aanbieden.

Speculatie

De specificaties blijven een stuk speculatie, al wordt er momenteel wel actief een Mac Pro met M2 getest met 24 CPU-kernen, 76 grafische kernen en 192 GB aan RAM. De basisversie van de M2 voor laptops heeft acht processorkernen en tien GPU-kernen.

De plannen tonen de schaalbaarheid van Apple’s ARM-gebaseerde architectuur. Het is een knap vooruitzicht dat de computerbouwer zijn hele portfolio met variaties op dezelfde chip kan uitrusten. Met krachtige workstation-varianten in het vooruitzicht lijken de dagen van Intel bij Apple echt wel stilaan geteld.

Door een desktop-workstation aan te bieden met ARM-processor zet Apple opnieuw zijn schouders onder het ARM-ecosysteem. Dat zal langzaam maar zeker een positieve invloed hebben op het gebruik van de ARM-architectuur in ook Windows-computers en servers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home