Nieuwe Windows 10-update maakt overgang naar Windows 11 eenvoudiger

windows 10 licenties stop

De update maakt het mogelijk om Windows 11 te installeren onmiddellijk nadat het toestel voor het eerst connectie maakt met internet.

Microsoft brengt de update uit voor zowel Home als Professional edities van Windows 10 versies 21H1, 21H2 en 22H2. De zogeheten ‘Out-of-Box experience’ kreeg de codenaam KB5020683 mee en moet volgens Microsoft de overgang naar Windows 11 vlotter laten verlopen.

Keuze aan gebruiker

De nieuwe update is bestemd voor Windows 10-systemen die voor het eerst worden gebruikt. Wanneer het toestel voor de eerste keer verbinding maakt met het internet, dan wordt de update automatische geïnstalleerd. De gebruiker krijgt nadien de keuze om of Windows 10 of Windows 11 op het toestel te installeren.

lees ook

Windows 11 2022 Update nu voor alle apparaten beschikbaar

Tot nu installeerde het nieuwe toestel eerst Windows 10 en kreeg de gebruiker nadien de kans om de Windows 11-upgrade binnen te trekken. Op voorwaarde uiteraard dat het toestel daarvoor in aanmerking komt. Door eerst de nieuwe update te installeren, moet de overgang naar Windows 11 sneller en vlotter verlopen, aldus Microsoft.

De Windows-ondersteuning voor versie 2004 stopte eind vorig jaar voor alle edities. Enkele maanden geleden was dat het geval voor de 20H2 versie in Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations. Voor versie 21H1 stopt de ondersteuning in december. Microsoft raadt gebruikers van deze versies aan om over te schakelen naar een recente versie van Windows 10 of, indien het toestel het toelaat, naar Windows 11.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home