Windows Server 20H2 verliest ondersteuning in augustus

Windows Server 2019 System Insights

Microsoft herinnert iedereen eraan dat het einde van de ondersteuning voor Windows Server 20H2 nadert. Omdat beveiligingsupdates dan stoppen, is een update essentieel.

Op 9 augustus van dit jaar verliest Windows Server 20H2 zijn ondersteuning. Windows Server werd in 2017 gelanceerd en versie 20H2 kwam in oktober 2020 uit. Het Semi-Annual Channel (SAC) voor ondersteuning verdwijnt helemaal en wordt vervangen door het Long-Term Servicing Channel (LTSC).

Dat betekent concreet dat je Windows Server moet upgraden naar Windows Server 2022. Die editie krijgt nog tot 2026 mainstream-ondersteuning. 20H2 na 9 augustus gebruiken is een onverantwoord risico. Microsoft stopt immers met de beveiligingsupdates. Je mag er zeker van zijn dat de software zo langzaamaan meer en meer kwetsbaar wordt voor nieuwebugs en lekken die hackers maar al te graag zullen uitbuiten.

Minder frequente updates

Een overstap van 20H2 naar Windows Server 2022 heeft voordelen, aangezien LTSC-versies minder frequent grote updates krijgen en langere ondersteuning genieten. Om up to date te blijven, hoef je maar één keer om de twee tot drie jaar over te stappen naar een nieuwe versie.

lees ook

Microsoft verwijdert recentste Windows Server-updates na kritieke bugs

Microsoft verwacht over het algemeen dat klanten frequent updates uitvoeren. Windows 10 20H2 en Windows 10 1909 hebben intussen ook het einde van de ondersteuning bereikt. Die ietwat harde hand is welkom, aangezien een laks patch-beleid één van de grootste oorzaken voor beveiligingsproblemen is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home