Ondersteuning Windows 10 21H1 loopt op zijn einde

windows 10 21H1

In december rolt Microsoft de laatste update uit voor Windows 10 versie 21H1. Updaten naar een nieuwe versie is dan aangewezen.

Microsoft blijft oudere Windows-versies niet eeuwig ondersteunen. De volgende versie die het einde van zijn levenscyclus nadert is Windows 10 21H1. Op 13 december zal Microsoft nog een eenmalige beveiligingsupdate uitrollen, maar daarna is het afgelopen. Microsoft raadt gebruikers die nog op deze versie zitten aan om zo snel mogelijk naar een recentere versie te upgraden.

Wie de meest recente versie van Windows 10 gebruikt, kan nog steeds op beide oren slapen. Bij de lancering van Windows 11 beloofde Microsoft om Windows 10 nog tot oktober 2025 van regelmatige updates te blijven voorzien, zowel functie- als beveiligingsupdates. Je dient vanaf december dus wel minstens op Windows 10 21H2 te zitten.

Toch zal Microsoft het liefst hebben dat gebruikers meteen de overstap naar Windows 11 maken. De adoptiegraad van de nieuwste versie blijft ook na een jaar bijzonder laag; slechts 2,6 procent van alle Windows-gebruikers zit op Windows 11. Het knelpunt blijft het hoge aantal zakelijke pc’s die niet voldoen aan de hardwarevereisten om te kunnen upgraden.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Windows 8.1

Microsoft herinnert ons er ook nog eens aan dat de ondersteuning van Windows 8.1 op 10 januari 2023 definitief wordt stopgezet. Voor de particuliere markt gebeurde dat al in 2018, maar zakelijke klanten konden via het Extended Security Update-programma nog enkele jaren tegen betaling updates blijven krijgen. Het handjevol bedrijven dat nog op Windows 11 draait, dient dus dringend de apparatuur te upgraden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home