‘Nieuwe iPhones weer met Lightning in plaats van USB-C’

iphone xs

Een gelekte onderzoeksnota toont details over nieuwe iPhones en iPads. In 2019 zullen weer drie nieuwe iPhones worden gelanceerd. Eén ervan krijgt drie camera’s achteraan. Wie had gehoopt op USB-C na de nieuwe iPad Pro’s, moeten we teleurstellen.

MacRumors heeft een gelekte onderzoeksnota ontvangen van Ming-Chi Kuo. Die laatste is niet zomaar een analist. Hij heeft onder andere vorig jaar de exacte schermgroottes van de nieuwe iPhones gelekt een jaar voor de toestellen beschikbaar waren. Ook deze keer is Kuo er vroeg bij.

Hij verwacht dat Apple ook in 2019 drie nieuwe toestellen zal lanceren. Een model krijgt drie camera’s aan boord. De drie toestellen hebben dezelfde schermgrootte als de toestellen die vandaag in de winkel liggen. Wie op een OLED-scherm had gehoopt voor de goedkopere iPhone XR, moet nog langer wachten.

Geen USB-C

De toestellen krijgen een verbeterd Face ID-systeem, een melkglazen achterkant en een ultra-widebandradio voor navigatie binnenshuis. Tot slot krijgen de drie iPhones bilateraal draadloos laden. Zo kan een ander apparaat draadloos laden op de achterkant van de iPhone. De Huawei Mate 20 Pro heeft dit vandaag al aan boord.

De draadloze functie lijkt een gimmick, maar Kuo verwacht dat Apple in de eerste helft van dit jaar draadloze AirPods zal lanceren. Zo kan je je iPhone gebruiken om je oortjes draadloos op te laden.

Kuo steekt helaas wel een mes in het hart van USB-C-liefhebbers. Wie dacht dat Apple ook de iPhones ging voorzien van USB-C na de iPad Pro, komt bedrogen uit. Ook in 2019 zullen de nieuwe iPhones volgens hem gewoon Lightning aan boord hebben.

Tot slot krijgt de iPad Mini een langverwachte update en zal Apple twee nieuwe iPads introduceren. Die krijgen een 10,2 inchscherm mee, een fractie groter dan de 9,7 inch vandaag maar net iets kleiner dan de nieuwe 10,5 inch iPad Pro.

Kuo heeft verder ook nog heel wat nieuws rond een 32 inch 6K-monitor, een 16 inch MacBook en nog meer. Lees hierover alle details.

Gerelateerd: ‘Apple werkt aan 16 inch MacBook Pro en 32 inch 6K-monitor’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home