Nieuwe functies verstevigen Microsoft Azure Firewall

Microsoft lanceerde drie nieuwe functies voor de Firewall van Azure. Eentje is reeds algemeen beschikbaar, de twee anderen zijn voorlopig nog beperkt tot een publieke preview.

Er zijn drie nieuwe functies op gebied van monitoring en registratie voor de Microsoft Azure Firewall. Het bedrijf heeft die net gelanceerd, twee nog in publieke preview en eentje meteen algemeen beschikbaar.

Resource Health

Dit is de eerste functie waar voorlopig alleen een publieke preview van beschikbaar is. Hiermee kunnen gebruikers de status van de Firewall in de gaten houden, letterlijk monitoren hoe gezond het systeem is. Security- en IT-teams kunnen proactief notificaties ontvangen over potentiële dreigingen die hun Firewall kunnen verzwakken. Bovendien stelt het systeem meteen ook op maat gemaakte oplossingen voor, afhankelijk van welk gevaar er dreigt.

Gebruikers hoeven zelf niets te doen om de preview van Resource Health te checken, die is automatisch geactiveerd op alle Firewalls van Microsoft Azure. Dat geldt ook voor het activeren van de functionaliteit.

Azure Resource Health

Embedded Firewall Workbooks

De tweede functie die voorlopig beperkt is tot een publieke preview (te vinden in de Monitor-sectie van de portaal-UI). Het is een nieuw platform waarmee gebruikers de Firewall-data kunnen analyseren en meteen ook visueel aantrekkelijke rapporten kunnen genereren. Dit gebeurt via een overzichtelijk dashboard.

Met Embedded Firewall Workbooks kunnen IT-teams en admins data verzamelen voor een beter inzicht in specifieke events. Een diepere duik in het systeem is ook mogelijk, om zo statistieken te bekijken voor de Firewall-activiteiten via verschillend end-points. Dit moet het volgens Microsoft makkelijker maken om gebeurtenissen beter te begrijpen en analyseren.

Azure Embedded Firewall Workbooks

Latency Probe Metric

Deze functie is meteen algemeen beschikbaar. Via deze data kunnen gebruikers de algemene latency van de Firewall meten om een beter zicht te krijgen op de gezondheidstoestand van het systeem. Admins en IT-teams monitoren hiermee of er zich een opvallende latency in het netwerk voordoet en kunnen meteen een diagnose stellen als dat aan de Firewall ligt.

Zo kan er sneller alarm worden geslagen als dat nodig is. Het helpt ook om proactief eventuele problemen met de services en netwerkverkeer binnen de infrastructuur van een organisatie aan te pakken.

Azure Latency Probe Metric

Je kan Latency Probe Metric meteen activeren in het Azure-portaal, in de sectie Metrics. In het portaal vind je ook een feedback-icoontje waarop je kan klikken als je iets kwijt wil aan Microsoft. Dat geldt voor alle drie de nieuwigheden.

lees ook

Microsoft onder vuur voor ‘onverantwoorde’ beveiligingspraktijken

Vorige maand bleek uit cijfers dat Azure blijft groeien, maar niet meer zo snel als tijdens de lockdowns, wanneer er nog meer hybride en dus ook online werd gewerkt. Eerder was ook al aangekondigd dat LLM-model Llama 2 van Meta de AI-catalogus van Azure vervoegt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home