Microsoft Teams-client verdwijnt uit Windows 11

Windows 11 Microsoft Teams

Het chaticoontje in de taakbalk zal binnenkort verdwijnen. In plaats daarvan krijg je een snelkoppeling naar de gratis versie van Teams.

De aankondiging is te vinden in de releasenotities van de nieuwste Windows 11-build 23481. De ingebouwde Windows Chat-app wordt vervangen door de gratis versie van Microsoft Teams. Achter het icoontje zat een Teams-client waarmee je kon chatten met collega’s. Het is onduidelijk waarom de Chat-app moet verdwijnen, wellicht wil Microsoft het Teams-merk duidelijker naar voren brengen.

Ook de timing is opmerkelijk. Microsoft bleef tot voor kort nieuwe functionaliteiten testen en uitrollen voor de client. Onder meer videobellen en ondersteuning voor externe apps stonden op de planning. De Chat-app is altijd wel uitsluitend voor particuliere gebruikers geweest: Microsoft heeft het zakelijke cliënteel altijd al richting de desktopversie van Teams geduwd. Het verdwijnen van de Chat-client zal dan ook maar weinig verschil uitmaken voor het gros van de Teams-gebruikers.

Microsoft is Teams ook volop aan het vernieuwen. Met de toevoeging van Discord-achtige communities begint Teams steeds meer op een socialmediaplatform te lijken.

Schrijven in inkt

Wat mogen we nog allemaal verwachten in aankomende Windows-versies? Microsoft verbetert de ondersteuning voor Windows Ink zodat je nu overal tekst kan schrijven waar je ook kan typen. Haal die stylus maar boven! Daarnaast maakt Microsoft ook aanpassingen aan het mappenbeheer in Verkenner en voert het focussessies in. Een volledig overzicht vind je hier.

Al deze vernieuwingen kan je al uittesten als je bent ingeschreven voor het Windows Insider-testprogramma. Altijd al een Insider willen worden? Lees dan onze handleiding.

lees ook

Windows Insider: proef elke Windows 11-versie eerst

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home