Gratis versie Microsoft Teams verdwijnt op 12 april

microsoft teams

Bedrijven die de chatgeschiedenis, gedeelde bestanden en ander data willen bijhouden, moeten overschakelen op een betaalde versie of de nieuwe gratis versie.

Gebruikt jouw organisatie een gratis versie van Microsoft Teams? Lees dit nieuwsartikel dan zeer aandachtig. Microsoft meldt op zijn website dat de gratis versie van Teams op 12 april wordt stopgezet. Het gaat om de klassieke legacy-app van Teams; een gratis versie van het communicatieplatform blijft bestaan.

Bedrijven die nog op de klassieke gratis versie zitten, zullen hun Teams-abonnement moeten upgraden. De deadline missen kan nare gevolgen hebben. Niet enkel verlies je toegang tot Microsoft Teams, je verliest ook al je gegevens zoals je chatgeschiedenis en gedeelde bestanden. Om dat te vermijden, kan je best tijdelijk beginnen kijken naar een nieuwe formule.

Optie 1: upgraden naar een betaalde versie

Om die zoektocht eenvoudiger te maken, geeft Microsoft alvast enkele suggesties. De goedkoopste optie is Microsoft Teams Essentials, het basisabonnement voor het videovergaderplatform. Klanten van Teams Essentials kunnen maximaal dertig uur vergaderen met driehonderd personen en krijgen 10 GB cloudopslag. Dit abonnement kost 3,40 euro per maand (excl. btw).

lees ook

Google Workspace vs Microsoft 365: de strijd der titanen

Een alternatief is het Business Basic-abonnement in het Microsoft 365-portfolio. Hiermee krijg je toegang tot alle Microsoft 356-diensten zoals Word, Excel, Outlook etc. Daarnaast krijg je ook 1 TB cloudopslag, de mogelijkheid om klantafspraken te beheren met Bookings en opnames met transcriptie van je vergaderingen. Voor dit alles betaal je 5,10 euro per maand (excl. btw).

Optie 2: Teams gratis blijven gebruiken

Wie niet het budget heeft om te betalen voor Teams, zal ook na 12 april nog terecht kunnen bij de nieuwe gratis versie van de software. Er zit wel een addertje onder het gras. Microsoft zet gegevens van klanten enkel mee over als je op een betaald abonnement overschakelt; gratis gebruikers moeten dit zelf doen voor het verstrijken van de deadline. De gratis versie biedt ook maar 5 GB opslag en laat maximaal zestig deelnemers toe.

Om te weten welke versie van Teams je gebruikt, klik op je profielfoto in de desktopapp en vervolgens  Over en Versie. Hier zie je ook wanneer je Teams voor het laatst geüpdatet hebt.

Teams Premium

Teams-gebruikers die nog meer uit het platform willen halen, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van Teams Premium. Dit is een betaald abonnement (bovenop de standaardversie) met extra functionaliteiten. De Premium-versie voegt een vleugje AI toe aan videovergaderingen in de vorm van betere live-vertalingen en AI-geschreven samenvattingen van elke vergadering. Lees hier wat Teams Premium te bieden heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home