Microsoft brengt Teams-communities naar Windows

Communities-in-Teams-Feature

De social media-achtige communities van Microsoft Teams krijgen nu ook een plekje in de Windows-app. De integratie van Designer voegt dan weer een vleugje generatieve AI toe.

Microsoft lanceerde communities in december voor de mobiele app van Teams. In een blog kondigt de softwarereus de uitbreiding van communities naar de gratis Windows-app van het vergaderplatform aan, voorlopig enkel Windows 11. Windows 10-gebruikers hoeven echter niet te vrezen dat ze uit de boot zullen vallen, ook de macOS-app en de webversie van Teams mogen spoedig meedelen in de pret.

Met de toevoeging van communities evolueert Teams van een online videoconferencingplatform naar een sociaal mediakanaal zoals Facebook, Discord of Reddit. De feature stelt organisaties in staat om groepen voor een specifiek doel op te richten.

Designer

Dat Microsoft de communities hoog heeft zitten, blijkt uit de toevoeging van nieuwe camerafuncties. In iOS test Microsoft een functie om gebruikers aan een community toe te voegen door hun e-mailadres te scannen in een document met je smartphonecamera. Microsoft wil ook polls toevoegen aan communities.

teams polls
Bron: Microsoft

Microsoft heeft nog meer goed nieuws voor de gebruikers van de Windows-app. De Designer-app zal ook deel uitmaken van communities. Het antwoord van Microsoft op Canva kan op basis van tekstprompts afbeeldingen genereren. Designer is beschikbaar als preview en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een banner voor je groep te ontwerpen.

lees ook

Microsoft Designer duikt op in Edge

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home