Microsoft Surface Duo komt naar Europa en kost 1.549 euro

Niet naar de Benelux

Sinds de lancering in september 2020 is de Microsoft Surface Duo enkel in de VS verkrijgbaar. Vanaf 18 februari kan je de smartphone met twee schermen voortaan ook in Europa kopen.

Wie hoopt een exemplaar te scoren in onze winkels, moeten we teleurstellen. Voorlopig lanceert Microsoft de Surface Duo enkel in Frankrijk, Duitsland en het VK. Omdat het om een experimenteel toestel gaat, ligt het toestel niet in elke winkel maar heeft het bepaalde deals afgesloten met retailers. Fnac in Frankrijk en MediaMarkt in Duitsland mogen de spits afbijten.

Het toestel kost in onze buurlanden 1.549 euro incl. btw. Vergeleken met de adviesprijs van 1.399 dollar in de VS is dat een correcte prijs, de VS toont altijd consumentenprijzen zonder ‘sales tax’ en de EU met BTW, maar net daar krijgt het toestel een prijsaanpassing naar 999 dollar deze week. Waarom Microsoft de hoge instapprijs in Europa blijft hanteren, is ons een vraagteken.

Wacht nog even

Ondanks dat de Microsoft Surface Duo nu heel dicht bij ons verkrijgbaar is, raden we het toestel nu nog niet aan. In ons reviewoverzicht merkten we op dat er heel wat negatieve punten zijn aan het toestel. Vooral de software is een doorn in het oog omdat die niet optimaal gebruik maakt van de twee schermen.

lees ook

Microsoft Surface Duo review round-up: veelbelovend maar met kinderziektes

Ondertussen is de hardware een half jaar oud en is de Qualcomm Snapdragon-chip die erin zit bijna 2,5 jaar oud. Het toestel werd ook al 1,5 jaar geleden aangekondigd. Al die factoren maken het bijzonder moeilijk om het exotische prijskaartje vandaag te verantwoorden. Fans van het merk doen uiteraard wat ze willen, de rest bekijkt het beter als een curiositeit met veel potentieel maar die zijn hoge prijskaartje (nog) niet waard is tot de software beter is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home