Microsoft lanceert met Surface Duo langverwachte smartphone

Surface Duo

Totaal uit het niets tovert Microsoft een gigantische verrassing uit zijn hoed. Het lanceert een Windows-telefoon met twee schermen, een miniversie van de Surface Neo die het recent aankondigde.

Microsoft werkt samen met Google om het beste van Android in de Surface Duo te stoppen. Het toestel heeft twee 5,6 inchschermen en draait Android-apps.

Ondanks dat het systeem Android draait, heeft alles wel een Windows UI om het een echt Surface-toestel te maken. Daarom heeft het met Google rond de tafel gezeten om de ervaring van Windows 10X, het recent getoonde OS van Microsoft voor toestellen met twee schermen, naar Android te brengen.

Surface Neo Surface Duo

Eind 2020 beschikbaar

Microsoft CEO Satya Nadella verscheen na de onthulling van de Surface Duo zelfverzekerd op het podium met de boodschap dat er voortaan voor iedereen een Surface-toestel is.

Wie zijn portefeuille al boven wil halen, moeten we teleurstellen. Het toestel wordt net als de Surface Neo pas tegen eind 2020 in de winkel verwacht. Een richtprijs of eventuele specificaties zijn nog niet bekend. Veel meer informatie is er niet, wel een filmpje waarin Microsoft laat zien wat het wil bereiken met de Surface Duo.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home