Microsoft Publisher stopt ermee vanaf 2026

Microsoft Publisher

Publisher wordt vanaf oktober 2026 niet meer ondersteund door Microsoft. De meeste functies zitten vandaag al verspreid in de Office-suite volgens Microsoft.

Wie vandaag nog Publisher gebruikt, mag zich stilaan opmaken voor de volgende stap. Microsoft laat weten dat er vandaag modernere manieren zijn om Publisher-scenario’s te maken.

Op de ondersteuningspagina schept Microsoft duidelijkheid rond het schrappen van Publisher: “Veel voorkomende Publisher-scenario’s, waaronder het maken van sjablonen met een professioneel merk, het afdrukken van enveloppen en etiketten en het produceren van aangepaste kalenders, visitekaartjes en programma’s, zijn al beschikbaar in andere Microsoft 365-apps zoals Word en PowerPoint. Er is ook een breed scala aan aanpasbare sjablonen te vinden op Microsoft Create.”

Vanaf oktober 2026 verdwijnt Publisher voor wie een Microsoft 365-abonnement heeft. Tot dan kan je de bestaande ervaring blijven gebruiken. Na de deadline verdwijnt de applicatie.

Organisaties die gebruik maken van Office LTSC 2021 genieten ondersteuning tot oktober 2026. Vanaf dan blijft Publisher daar wel gewoon werken, maar wordt het niet langer ondersteund door Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home