Microsoft schrapt merknaam Office voor Microsoft 365

microsoft 365
Bron: Microsoft

Na meer dan dertig jaar verdwijnt Office uit het Microsoft-ecosysteem. Word en co krijgen vanaf nu de overkoepelende merknaam Microsoft 365.

Microsoft Office wordt Microsoft 365. De transitie die al enkele jaren aan de gang was, is nu compleet. Microsoft 365 was al de naam van de overkoepelende abonnementsformule waar Office een vast onderdeel van uitmaakte. Nu vervangt Microsoft 365 ook Office als paraplu voor de bekende apps Word, Excel, PowerPoint en Teams.

Microsoft 365

Met de naamsverandering komt ook een gloednieuwe app. De Office-app wordt omgedoopt tot Microsoft 365 en krijgt een nieuw likje verf en tal van extra functionaliteiten. Microsoft 365 moet meer kunnen dan je snellere toegang geven tot je favoriete apps en bestanden.

De vernieuwde app zal fungeren als een samenwerkingshub. Je krijgt onder meer een overzicht van je dagelijkse afspraken, meest recente mails, en meer opties om je bestanden vanuit het centrale platform te organiseren.

microsoft 365 app
Bron: Microsoft

De webversie van Office zal vermoedelijk in november worden geherlanceerd als Microsoft 365. Nadien zijn ook de desktopversie en de mobiele app aan de beurt. Als gebruiker hoef je daarvoor niets te doen, de aanpassingen zullen met een automatische update gebeuren.

Een nieuwe thuis

Het zal toch even wennen zijn aan de nieuwe naam. Microsoft lanceerde de merknaam Office in 1990 om Word, Excel en co onder te brengen. Na meer dan dertig jaar krijgen de inmiddels legendarische applicaties een nieuwe thuis. De naam Office 2021 zal nog wel behouden blijven voor de eenmalige aankoopformule.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home