Microsoft lost patch voor SSD-bug die Windows 11 trager maakt

nvme ssd samsung

Microsoft test op dit ogenblik een patch die sommige Windows 11-laptops met een SSD opnieuw sneller maakt. Je kan er vandaag al mee aan de slag, althans wanneer je ver genoeg zoekt.

Eerdere deze maand kwam een vervelende SSD-bug binnen het fonkelnieuwe Windows 11 aan het licht. Verschillende NVMe-SSD’s presteerden aanzienlijk slechter met dips in snelheden tot meer dan 50 procent. Het probleem lag bij de meegeleverde Windows-drivers, want SSD’s die met een driver van de fabrikant komen, functioneren prima.

Microsoft is blijkbaar al langer op de hoogte van de SSD-bug en leverde op 22 november al een update aan die het probleem oplost. Die update gaat door het leven als KB5007262, maar is voorlopig enkel in preview beschikbaar. Dit betekent dat je de update manueel kan downloaden, maar dat ze (nog) niet pro-actief via het officiële Windows Update-kanaal wordt aangeboden.

Wil je de update echter nu hebben? Surf naar de Microsoft Update Catalog en kies hier de x64-versie om te downloaden, tenzij je de zeldzame ARM-versie van Windows 11 draait op een Microsoft Surface Pro X. Daarna zou je Windows 11-pc met een SSD opnieuw beter moeten presteren. Ben je Windows Insider binnen het Beta- of Dev-kanaal? Dan heb je de update al automatisch ontvangen via het officiële Windows Update-kanaal en hoef je geen actie te ondernemen.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home