Windows 11-bug maakt NVMe-SSD’s trager

SSD flash geheugen

Een onopgeloste bug in Windows 11 maakt sommige NVMe-SSD’s trager. Microsoft zou het probleem onderzoeken

Steeds meer gebruikers van Windows 11 klagen sinds de lancering van het besturingssysteem over de prestaties van hun SSD’s. Verschillende NVMe-SSD’s zouden aanzienlijk slechter presteren met dips in snelheden tot meer dan 50 procent. Op Reddit lijkt een werknemer van Microsoft het probleem te bevestigen en aan te geven dat hij samen met zijn collega’s aan een oplossing werkt. Het euvel wordt onder andere via de fora van Microsoft en de Feedback Hub gedeeld. Vreemd genoeg schieten sommige prestaties de hoogte in.

Drivers

Het probleem zou aan drivers kunnen liggen, aangezien SSD’s die met een driver van de fabrikant komen, niet onderhevig lijken. Op dit moment blijft het echter speculeren achter de oorzaak. Het is evenmin duidelijk of het om een breed probleem gaat. NVMe-SSD’s zijn van nature erg snel voor zowel sequentiële als random lees- en schrijfopdrachten. Het is aannemelijk dat een doorsnee gebruiker een dip van zelfs twintig procent na de overstap naar een nieuw OS niet meteen zou merken.

Windows 11 is nog heel nieuw. Het hoeft niet te verwonderen dat nog enkele vreemde problemen de kop opsteken. Wij beoordeelden het besturingssysteem bij lancering als positief en kwamen erg weinig bugs tegen. Langs de andere kant raden we in een professionele context nog steeds aan om even te wachten met een upgrade tot de eerste lading plooien is gladgestreken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home