Stoorzenders verwijderen & bescherming tegen malware: dit zijn de nieuwste Excel-functies

Microsoft Excel

Op het einde van de maand blikt Microsoft terug op nieuwe functies die het uitgerold heeft voor Excel. Dit is het overzicht voor maart.

Microsoft voegt aan de lopende band nieuwe functies toe aan de 365-applicaties. Om het overzicht te bewaren, geeft de softwarereus nog eens een opsomming van alle nieuwe functies die deze maand aan Excel zijn toegevoegd. Beschikbaarheid kan variëren tussen de webversie, Windows en/of Mac.

Ongewenste cellen verwijderen (web)

Opgemaakte cellen kunnen een negatieve impact hebben op de productiviteit. Ze maken de werkmappen zwaarder, wat de snelheid waarmee je kan werken negatief beïnvloedt. Met name onbedoeld opgemaakte cellen ben je dan ook liever kwijt dan rijk. Met Check Performance kan je eventuele stoorzenders opsporen en verwijderen vooraleer je verder kwijt.

De functie verschijnt wanneer je een werkblad opent vanuit SharePoint of OneDrive. Klik op Controleren en voer een controle uit. Check Performance zal de inhoud en lay-out van de cellen binnen het geselecteerde domein optimaliseren. Dit vermindert de grootte van het bestand wat leidt tot een vlottere workflow. De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor de webversie.

check performance excel
Bron: Microsoft

Eerste hulp bij formules (web)

Leren werken met formules is essentieel voor iedereen die Excel gebruikt. De juiste formule vinden en volgens correct ingeven, heeft echter menig gebruiker al nachtmerries bezorgt. Formula Argument Assistance helpt je bij het opstellen van de formule en het ingeven van alle parameters. Zo hoef je niet meer op zoek te gaan naar externe hulpbronnen als je ten einde raad bent. Om het nog eenvoudiger te maken, geeft Excel sinds een tijdje ook automatische formulesuggesties.

Query’s verslepen (web)

Microsoft Excel voegt sleepfunctie toe aan het deelvenster voor query’s. Hiermee kan je eenvoudiger je opgeslagen query’s ordenen en ze verslepen tussen verschillende bestanden.

Bescherming tegen malware (Windows)

Microsoft trekt de beveiliging van de Windows-app op. Aanvallers kunnen gebruik maken van add-ins om malware in je werkmappen te injecteren. Excel gaat dit tegen door XXL add-ins voortaan automatisch te blokkeren. Je krijgt een pop-up te zien als Excel een mogelijk verdachte add-in heeft opgemerkt, waarna je moet bepalen of je add-in wilt blijven blokkeren of toch wil toelaten.

lees ook

Bescherm je tegen malware: blokkeer OneNote-bestanden in Outlook

Verdeel en heers (Windows & Mac)

Werk je samen met collega’s in dezelfde map? Dan kan je voortaan het werk beter verdelen. Voeg een opmerking toe aan een cel en tag een collega. Door het Toewijzen aan-vakje aan te vinken zal die persoon een melding krijgen dat hij of zij een taak heeft gekregen in het bestand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home