Microsoft Excel stelt automatische formules voor

microsoft excel

Om je tijd en manueel werk te besparen, helpt Microsoft Excel je met het vinden van de juiste formule. Excel zoekt naar patronen in je gegevens en stelt op basis daarvan formules voor.

Automatisering is het trefwoord van de laatste update(s) voor Microsoft Excel in 2022. Met nieuwe geautomatiseerde formulefuncties wil het spreadsheet-programma gebruikers helpen om tijd en manueel werk te besparen en al doende te leren hoe de ingebouwde formules te gebruiken. Enkele nieuwe functies die Excel introduceert voor de webversie zijn formulesuggesties en ‘formule by example’.

Formulesuggesties

Typ je het ‘=’-teken in een cel of in de formulebalk, dan zal Excel je op basis van je dataset een bewerking voorstellen. Bij de initiële uitrol is dit nog beperkt tot Som, Gemiddelde, Aantal, AantalArg, Min en Max en wordt dit enkel ondersteund in het Engels.

Je kan de voorgestelde formules wel doortrekken naar meerdere rijen en kolommen. Formulesuggesties zijn beschikbaar voor de webversie van Excel.

Patronen zoeken

Het invullen van grote brokken data kan een lang en saai karwei zijn. Daarom helpt Excel je hier graag een handje bij. Van zodra een Excel een patroon herkent, zal het een formule genereren om de kolom of rij verder aan te vullen. Je krijgt altijd eerst nog de kans de formule te controleren en aan te passen alvorens je akkoord gaat. Deze functie was al beschikbaar voor tekst, en wordt nu uitgebreid naar formules in de webversie.

Afbeeldingen in cellen

Het knippen en plakken van afbeeldingen in een Excel-spreadsheet is geen eenvoudige opdracht. De afbeeldingen blijven altijd ‘zweven’ over je dataset. De laatste update zorgt ervoor dat je voortaan afbeeldingen en figuren kan opsluiten in een cel. Deze functie is beschikbaar voor de webversie, Windows en Mac.

excel afbeeldingen
Bron: Microsoft

Andere nieuwe Excel-functies zijn linksuggesties in de webversie en het aanmaken van geneste queries in Windows. Deze post van Microsoft bevat het volledige overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home