Lenovo toont uitschuifbaar OLED-scherm

Lenovo demonstreert een uitschuifbaar OLED-scherm. Een dergelijk scherm zet zich naar de wensen van een applicatie.

Tijdens Lenovo Tech World 2022 toont Luca Rossi, Executive VP en President van de Intelligent Devices Group bij Lenovo, een oprolbaar OLED-scherm. Dat doet hij met een uitschuifbare smartphone. “Het offert geen schermruimte op wanneer dat nodig is en het kan inklappen naar een kleiner formaat dan eender welke andere premium-smartphone.”

Het scherm rol je niet zelf uit, maar past zich aan naar de noden van de applicatie. Hij demonstreert dit door zijn scherm te kantelen terwijl een video afspeelt. Automatisch vouwt het scherm uit naar een aangenaam formaat.

Een uitschuifbaar OLED-scherm zou volgens Rossi ook in laptops niets misstaan. De presentatie springt dan ook naar een laptop waarvan we het scherm langzaam omhoog zien schuiven.

Toekomst?

Het functionele scherm zullen we nog niet meteen in nieuwe Motorola- of Lenovo-toestellen zien verschijnen. Lenovo toont in deze demonstratie met welke vernieuwingen het zichzelf bezighoudt, maar wat ook voor andere producenten interessant kan zijn.

Overtuiging is niet voor iedereen nodig. Samsung toonde onlangs zelf een prototype van een display dat je kan uitschuiven tot 17-inch. Volgens het merk moeten uitschuifbare displays de nieuwe vormfactor voor draagbare toestellen worden.

Hoe ver de technologie staat bij Lenovo, is overigens moeilijk te halen uit de demonstratie. Tekeningen ontbreken en ook de achterkant van de toestellen halen de video-opname niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home