Lenovo lanceert nieuwe ThinkPad-workstations met elfde generatie Intelchips

Lenovo introduceert drie nieuwe ThinkPad-workstations. Allemaal zijn ze configureerbaar met de nieuwste chips van Intel en Nvidia.

Lenovo verfrist zijn ThinkPad-portfolio met drie nieuwe toestellen: een nieuwe ThinkPad P1, ThinkPad P15 en ThinkPad P17. De drie toestellen zijn configureerbaar met zowel Intel Core als Intel Xeon-processors. Lenovo kiest voor chips van Intels nieuwste elfde generatie.

Aan de binnenkant kan je verder kiezen voor grafisch geweld van Nvidia. GPU’s tot en met de Nvidia RTX A5000 passen in het chassis. Wie wil kan ook voor het GeForce-gamma kiezen met de Nvidia GeForce RTX 3080 als topcomponent. Lenovo omarmt PCIe 4.0 voor de opslag zodat je compatibele snelle SSD’s kan kiezen.

Modellen

De ThinkPad P15 komt met een 15,6 inch oled-scherm met UHD-resolutie. Dat paneel belooft knappe kleuren weer te geven. De ThinkPad P17 onderscheidt zich dan weer met zijn formaat: het 17,3 inch-display is het grootste in een mobiele workstation van Lenovo, al nemen we met dit formaat ‘mobiel’ met een korreltje zout.

De ThinkPad P1 is zoals steeds het meest opvallende toestel omwille van de lichte behuizing. Voor deze iteratie heeft Lenovo het toestel volledig opnieuw ontworpen. De P1 komt met een 16 inch-scherm met dunne schermranden en een 16:10 beeldschermerhouding. Zo is het toestel niet groter dan een klassieke 15 inch-laptop. Optioneel kan je de workstation configureren met 5G.

De ThinkPad P1, P15 en P17 zijn vanaf juli beschikbaar voor adviesprijzen van respectievelijk 2.099 euro, 1.749 euro en 1.779 euro voor de instapspecificaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home