Laat je collega’s weten waar je werkt via Google Agenda

google agenda locatie delen

Werk je thuis of op kantoor? Via een nieuwe feature in Google Ageenda kan je je werklocatie doorheen de dag aanduiden in gedeelde agenda’s.

Het is vandaag de dag niet meer ongebruikelijk dat werknemers vanop andere locaties werken. In een hybride werkmodel is duidelijke communicatie over wie waar werkt belangrijk. Google kondigt daarom een nieuwe feature aan voor de Agenda-app waarbij gebruikers aan hun collega’s kunnen laten weten welke dagen ze thuis werken en welke dagen ze naar kantoor komen. Zo kunnen fysieke en virtuele vergaderingen efficiënter worden ingepland.

Doorwinterde Google Workspace-gebruikers zullen terecht opmerken dat je al sinds 2021 je locatie kan delen via Agenda. Het gaat om een uitbreiding van die functie. Verandert je werklocatie doorheen de dag, je werkt bijvoorbeeld in de voormiddag nog thuis maar komt in de namiddag wel naar kantoor, dan kan je dat nu ook zo specifiëren.

Hoe werkt dat?

Om je locatie te delen via Agenda, maak je een nieuwe afspraak aan en selecteer je Werklocatie als evenementtype. Vervolgens stel je een timeframe in en kies je bij locatie tussen de opties Thuis en Kantoor. De afspraak staat nu in je agenda en is zichtbaar voor iedereen met wie de agenda gedeeld is.

google agenda locatie delen
Bron: Google

De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor alle betalende Workspace-abonnementen, met uitzondering van het goedkoopste Workspace Business Starter-pakket.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home